X
SULJE MAINOS
Antti Häkkänen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Antti Häkkänen: Tämä on vasemmiston suurin virhe

Kansanedustajan mukaan onneton talouspolitiikka uhkaa työllisyyttä ja suomalaisten palveluita.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen toteaa vasemmiston linjan uhkaavan palveluiden saatavuutta ja nostavan niiden kustannuksia.

Hän viittaa opetusministerin, vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Jussi Saramon lausuntoon, jonka mukaan yksityinen palvelutuotanto pitäisi ajaa pois julkisten palveluiden tuottamisesta. Samaan tavoitteeseen pyritään osittain pääministeri Sanna Marinin (sd.) sote-lainsäädännöllä.

– Vasemmisto sanoo puolustavansa julkisia palveluja. Vasemmisto on kuitenkin valinnut sellaisen politiikan linjan, joka tosiasiassa tulee johtamaan hyvinvointiyhteiskunnan palvelujen romuttumiseen, vaikka tarkoitus olisikin hyvä, Antti Häkkänen kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Kansanedustaja muistuttaa, että kunnat tekevät jo nykyisin hyvää yhteistyötä yritysten ja järjestöjen sote-ammattilaisten kanssa. Alan yrityksiä on jo yhteensä 18 000 kappaletta, ja niissä työskentelee 80 000 henkeä.

Esimerkiksi vanhusten palveluasumisen paikoista lähes puolet on nykyisin järjestöjen ja yritysten tuottamaa. Lastensuojelun puolella sijaishuollosta valtaosa on yksityisellä sektorilla.

– Monissa kunnissa asia nähdään suomalaisella ratkaisukeskeisyydellä: tärkeintä on, että palveluja on saatavilla, asiakasmaksu on vakiosumma ja veronmaksajalle kokonaiskustannukset pysyvät hallinnassa. Näin myös kokoomus suhtautuu asiaan.

– Palvelun saajalle ei ole merkitystä kenen palkkalistoilla vaikkapa korvalääkäri on, kunhan palvelu on laadukasta, asiakasmaksu sama kuin kunnan terveyskeskuksessa ja hoitojono lyhyt. Tästä yhteistyöstä hyötyy palvelun tarvitsija ja veronmaksaja, Häkkänen sanoo.

Kela-korvauksen lopettaminen kasvattaisi jonoja

Jussi Saramo antoi lisäksi viitteitä siitä, että hallituksessa olisi halua ajaa alas Kela-korvaus. Antti Häkkänen painottaa, että yli miljoona suomalaista käyttää vuosittain korvausta käydessään lääkärillä, terapeutilla tai muissa palveluissa.

– Ilman Kela-korvausta jonot kasvavat julkisella puolella, palvelujen saatavuus heikkenisi entisestään ja tietyt palvelut jäisivät kokonaan saamatta, koska erityisammattilaisia ei saada julkiselle puolelle. Vasemmistohallituksen ideologia heikentää palveluja ja kasvattaa arjen kustannuksia, Antti Häkkänen sanoo.

Hänen mukaansa vasemmiston suurin virhe julkisten palvelujen pelastamisen kannalta on onneton talouspolitiikka, sillä suomalaisten palveluita rakennetaan nyt pysyvän velkaantumisen varaan.

– Työllisyyttä ja yrittäjyyttä ei edistetä, vaan pikemminkin haitataan kasvavalla vero- ja velkakuormalla. Tämä vasemmistohallituksen linja vie hyvinvointiyhteiskuntamme kevätjäille. Etelä-Euroopasta nähtiin, että tuolla politiikalla talous ajautuu kriisiin ja sitä kautta julkiset palvelut romuttuvat, Häkkänen jatkaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt