Antti Häkkänen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Antti Häkkänen: Tämä kuuluu vasemmistopuolueiden maailmaan

Kokoomuksen varapuheenjohtajan tulee pyrkiä siihen, että pienempi verotus tuottaa suuremman potin.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkäsen mukaan jatkuva veronkorotusten kierre kuuluu vasemmistopuolueiden maailmaan.

Häkkänen puhui aiheesta kokoomuksen toisen varapuheenjohtajan Elina Lepomäen kanssa kokoomuksen kuntavaalien avaustilaisuudessa lauantaina. Puolue linjaa lauantaina julkaistussa kuntavaaliohjelmassaan, että se vastustaa kuntaveronkorotuksia sekä muiden mahdollisten ”piiloverojen” korotuksia.

– Suomihan ajautuu toivottomuuden kierteeseen, jos talouskasvun pohjaa – yrittäjyyttä, ahkeruutta – ei pystytä ruokkimaan. Jos teet mitä tahansa työtä tai kouluttaudut, sen pitää kannattaa, Häkkänen sanoi.

– Jos nämä kannusteet eivät ole kunnossa, ja samaan aikaan palvelutarve kasvaa, niin me ollaan seuraavat 20 vuotta tilanteessa, jossa veroja pitää nostaa koko ajan. Ja tämä on se vasemmistopuolueiden maailma, Antti Häkkänen totesi lauantaina puolueen kuntavaalistartissa.

Puolueen varapuheenjohtajan mukaan kokoomuksen visio on toisenlainen.

– Kokoomuksen maailma on se, että valtakunnan tasolla, ja paikallisella tasolla, kaupungeissa ja kunnissa, ryhdytään tekemään voimakkaasti ihmisten omatoimisuuteen, ahkeruuteen ja yrittäjyyteen, itsensä kehittämiseen ja uusien ideoiden synnyttämiseen liittyvää politiikkaa, joka ruokkii pienemmällä verotuksella suuremman potin jaettevaksi. Ja sitä kautta myös paremman vanhustenhuollon ja koulupalvelut.

Kansanedustaja Elina Lepomäen mukaan juurikin tämän ongelman mittakaavaa havainnollistaa se, että vaikka Suomen veroaste tuplattaisiin, ja osalla ihmisistä olisi sadan prosentin rajaveroaste, se ei silti riittäisi kattamaan Suomen alijäämää.

– Eli meillä on nyt todellakin tuhannen taalan paikka katsoa vähän kauemmas tulevaisuuteen, miten me lähdemme tätä alijäämää purkamaan, Lepomäki lisäsi.

– Totta kai me tarvitsemme siihen muut puolueet mukaan, mutta kokoomus ottaa nyt tästä kopin.

LUE MYÖS:
”Nyt loppu veronkorotuksille” (VU 23.1.2021)

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt