Antti Häkkänen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Antti Häkkänen: Syyllinen oli sosialismi

Kokoomuksen varapuheenjohtajan mukaan sosialismin murtuminen on juhlan arvoista.

– Historiaa tuntematon voisi otsikoista päätellä, että jokin ”muuri” aiheutti Euroopassa ihmisoikeuksien totaalista polkemista, taloudellisen katastrofin, ihmimillistä hätää ja kärsimystä, kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen tviittaa.

– Ei se ollut muuri. Syyllinen oli sosialismi. Tämän aatteen murtuminen on juhlan arvoinen, hän sanoo.

Antti Häkkänen jatkaa aiheesta Facebookissa. Hän toteaa sosialismin kylväneen tuhoa koko 1900-luvun ympäri maailman.

– Aate, jota Suomessa monet puolueet ja poliitikot edistivät. Aate, jonka raskaita syntejä ei ole myöskään Suomessa vieläkään kokonaan läpivalaistu.

Nykyisen elämänmuotomme peruspilarit eli yksilön perusoikeudet, kansanvalta, oikeusvaltio sekä markkinatalous ja kapitalismi voittivat Antti Häkkäsen mukaan lopulta sosialismin.

– Samalla on kuitenkin nähtävä vaaran merkit. Sosialismin uutta nousua tehdään Kiinan johdolla. Myös monissa läntisissä maissa on sosialismin nimeen vannovia perinteisissä puolueissa. Sosialismin kauhut näyttävät unohtuneen historiattomuuden ja tietämättömyyden twitter-aikakaudella.

Länsi- ja Itä-Berliinin erilleen jakaneen Berliinin muurin murtumisesta tuli launtaina kuluneeksi tasan 30 vuotta. Vuonna 1961 rakennetun muurin tarkoituksena oli estää itäberliiniläisten ja itäsaksalaisten pääsy länteen. DDR:n propagandassa muurin väitettiin olevan ”antifasistinen suojavalli”, joka suojaa kansalaisia länsimaiselta fasismilta. Berliinin muurin murtumista pidetään alkusysäyksenä Eurooppaa jakaneen rautaesiripun ja kommunismin romahtamiselle.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt