X
SULJE MAINOS
Antti Häkkänen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Antti Häkkänen: Nyt meni uuden ministerin aloitus pahasti pieleen

Kokoomuksen varapuheenjohtajan mukaan koko hallituksen kannattaisi herätä turvallisuuspolitiikkaan.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen tyrmää tuoreen sisäministerin Krista Mikkosen (vihr.) vihjailut oppositiopuolueiden välikysymyksestä.

Mikkonen on muun muassa antanut tiedotustilaisuudessaan ymmärtää opposition langenneen hybridiaseeseen yhteisellä välikysymyksellään. Mikkonen syytti oppositiota politiikan tekemisestä turvallisuudella Helsingin Sanomien haastattelussa lauantaina.

– Kokoomus, viranomaiset ja tasavallan presidentti ovat esittäneet huolensa Suomen turvallisuuslainsäädännön puutteista. Tuore sisäministeri vastaa tähän sekavilla vihjailuilla ja kieltäytyy aloittamasta lainvalmistelua, aiemmin oikeusministerinä toiminut Antti Häkkänen sanoo tiedotteessaan.

– Nyt meni pahasti pieleen aloitus uudella ministerillä. Juuri nyt olisi tarvittu realismia ja puolueiden välistä parempaa yhteistyötä. Koko hallituksen kannattaisi nyt herätä turvallisuuspolitiikkaan, hän jatkaa.

Antti Häkkäsen mukaan sisäministeri Mikkonen haluaa suitsia julkisuudessa käytävää keskustelua siitä, miten Suomi toimisi hybridihyökkäystilanteessa. Hän viittaa tuoreeseen Helsingin Sanomien haastatteluun.

Häkkänen muistuttaa, että vuonna 2020 Kreikan ja Turkin rajakriisin yhteydessä ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) pohti julkisesti ”kansallisen turvallisuuden näkökulman painavan Kreikan toimien arvioinnissa ihmisoikeusnäkökulmaa enemmän.” Häkkäsen mukaan on aivan normaalia poliittista keskustelua pohtia Suomen turvallisuuslaeissa julkisesti tiedossa olevia puutteita.

– Valmiuslain puutteet eivät ole valtionsalaisuuksia. Avoimessa demokratiassa viranomaisten toimivaltuudet ovat julkisesti kaikkien saatavilla. Haluamme, että hallitus aloittaa lainsäädännön kiireellisen päivityksen. Tämä on itsessään Suomen turvallisuutta vahvistava viesti ulkomaailmaan, ei heikentävä. Sisäministerin ei tulisi tällä tavalla varsinkaan ensimmäisenä tekonaan hyökkäillä oppositiota kohtaan, vaan rakentaa konsensusta ja vahvistaa Suomen turvallisuutta, Antti Häkkänen sanoo.

LUE MYÖS:

Kai Mykkänen vastaa sisäministerille: Entä jos naapuri ei ota Suomeen tulleita takaisin?

Petteri Orpo: Säätääkö hallitus lain vasta sitten, kun Suomen rajalle jo tullaan?

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt