Antti Häkkänen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Antti Häkkänen MTV:lle: Keskituloinen joutuu maksumieheksi

Kokoomuksen varapuheenjohtajan mukaan hallitusohjelma ei kannusta ahkeruuteen ja työhön.

Keskituloinen suomalainen joutuu uuden hallituksen vaalilupausten maksumieheksi, kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa.

Häkkäsen mukaan on huolestuttavaa, että uudessa hallitusohjelmassa ei ole mitään konkretiaa työllisyyden kasvattamiseksi tai yrittäjyyden edistämiseksi, vaikka ihmisten taloudellista toimeliaisuutta ja ahkeruutta tulisi pyrkiä ruokkimaan.

− Kyllä siellä jaetaan rahaa, mutta jos toisella puolella ei ole sitä keinoa, miten lisäämme ihmisten ahkeruutta, työteliäisyyttä, riskinottoa ja pääomien sijoittamista Suomeen, niin hallitusohjelma on valitettavasti tyhjän päällä, Häkkänen painottaa.

Häkkäsen mukaan on kummallista, että erityisesti keskituloisten ihmisten verotusta kiristetään. Samassa lähetyksessä vierailleen keskustan kansanedustaja Katri Kulmunin mukaan myös kokoomuksella oli vaaliohjelmassaan monenlaisia veronkiristyksiä ja -kevennyksiä, joilla ei Kulmunin mukaan saada hyvinvointia aikaan.

− Saanko korjata tämän väärinkäsityksen? Meidän veromalli lähti siitä, että miljardilla kevennetään työ- ja eläkeverotusta, mutta se korvataan kulutus- ja haittaveroilla, Antti Häkkänen vastaa.

– Nyt te olette kiristämässä verotusta 700 miljoonalla, eli te teette absoluuttisia kiristyksiä. Me olimme tekemässä verotuksen painopistesiirtoa niin, että ihmisellä jää enemmän palkka- ja eläketuloverosta lompakkoon, hän jatkaa.

– Keskituloinen ihminen joutuu näiden vaalilupausten maksumieheksi. Polttoaineverot nousevat ja tiemaksutkin ilmeisesti tulevat käyttöön ainakin joillakin alueilla, Häkkänen sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt