X
SULJE MAINOS
Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Antti Häkkänen epäilee IS:ssa: Tässä on viilattu linssiin

Kokoomuksen varapuheenjohtaja lupaa puolueen pitävän huolen, ettei maakuntaveroa säädetä ensi vaalikaudella.

Kokoomuksen varapuheenjohtajan, kansanedustaja Antti Häkkäsen mukaan hallituksen esitys maakuntaverosta pitäisi antaa eduskunnalle tämän vuoden lopulla, mikäli se halutaan hyväksyä vielä tämän vaalikauden aikana, kertoo Ilta-Sanomat.

Mikäli lakia ei ehditä hyväksyä tällä vaalikaudella, jää vero Häkkäsen mukaan säätämättä.

– Ei sitä ensi vaalikaudella ainakaan tule. Siitä kokoomus pitää huolen, Häkkänen lupaa IS:lle.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) ja kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) ovat asettaneet tänään projektiryhmän valmistelemaan maakuntaveroa koskevat säännösesitykset. Päätöksen mukaan projekti alkaa 1. heinäkuuta ja päättyy vasta 31. joulukuuta 2022.

– Tässä on joko vihreitä ja vasemmistoliittoa tai sitten keskustaa keskinäisissä neuvotteluissa viilattu linssiin jotenkin. Tai sitten keskusta yrittää saada aikataulun loppumaan, Häkkänen epäilee IS:lle.

Hallituspuolueiden välille syntyi kiista maakuntaverosta ennen kuntavaaleja. Vihreät ja vasemmistoliitto uhkasivat äänestää sote-uudistusta vastaan eduskunnassa, mikäli maakuntaveroa ei ryhdytä valmistelemaan.

Keskustan suhtautuminen maakuntaveroon muuttui parlamentaarisen maakuntaverokomitean myötä. Komitea totesi, että veroerot kasvaisivat suuriksi eri puolilla maata maakuntaveron seurauksena. Ehtona maakuntaverolle keskusta ryhtyi vaatimaan maakunnille lisää tehtäviä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) totesi, että maakuntaverosta on sovittu hallituspuolueiden kesken ja hän luottaa, että tätä linjaa edistetään ministeriöissä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt