X
SULJE MAINOS
Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Antero Vartia: Työtä pitäisi voida tarjota halvemmalla ja heikommilla ehdoilla

Vihreiden kansanedustajan mukaan työmarkkinoiden jäykkyys ajaa suomalaisia taloudelliseen ahdinkoon.

– Suomalaisessa työelämäkeskustelussa toistetaan jatkuvasti sitä, että yritysten pitäisi maksaa palkkaa, jolla ihmiset tulevat toimeen. Mielestäni tämä on vahingollista, vihreiden kansanedustaja Antero Vartia toteaa Marjaana Toimisen podcastissa.

– Se on ilman muuta tavoiteltava tila. Mutta jos kiellämme yrityksiä maksamasta pienempää palkkaa, niin suljemme samalla ulos ihmisiä, joiden osaaminen tai kyvykkyys eivät riitä siihen. Kohtelemme epäreilusti juuri heitä, joilla menee elämässä heikoiten, Vartia pohtii.

Kansanedustajan mukaan Suomessa riittää työtä. Jos tästä huolimatta varsinaisia työpaikkoja ei kuitenkaan ole tarpeeksi, niin vika on rakenteissa. Vastuu työmarkkinoiden uudistamisesta on poliitikoilla.

– On oikeudenmukaista maksaa ihmisille riittävää palkkaa. Mutta ketään ei pitäisi kieltää tarjoamasta omaa työtään alhaisemmalla hinnalla tai heikommilla työehdoilla, jos näin haluaa tehdä.

Vartian mielestä pienituloisia voidaan auttaa maksamalla palkan päälle tukea, mikä auttaisi toimeentulossa. Nykytilanne johtaa kuitenkin siihen, että moni ihminen ei voi löytää itselleen työpaikkaa.

– Tällä tavoin ajamme ihmisiä taloudelliseen ahdinkoon sekä ulos muusta yhteiskunnasta, Vartia toteaa.

 

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt