X
SULJE MAINOS
Annika Saarikko. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Annika Saarikko Ylelle: Pääministeri ei onnistunut, hallitus eripurainen

Kitkaa on aiheuttanut EU:n taksonomia-asetukseen liittyvä säädös, jossa linjataan kestävästä metsätaloudesta.

Valtiovarainministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko on pettynyt, että hallitus ei saanut rivejä kasaan EU:n ilmastopolitiikkaan liittyvässä asetuksessa.

– Pääministeri ei tässä kokonaisuudessa onnistunut vaan hallitus on nyt eripurainen. Oleellista on kuitenkin itse asia, eli se, että Suomi äänestää vastaan, Saarikko sanoo Ylelle.

Eripura liittyy kestävän rahoituksen taksonomia-asetukseen. Hallituksen EU-ministerivaliokunta päätti keskiviikkona aamulla, että Suomi äänestää asetusta vastaan EU:n ministerineuvostossa.

Enemmistö hallituspuolueista eli SDP, keskusta ja RKP kannattivat sitä, että Suomen ei pidä hyväksyä asetusta. Vihreät ja vasemmistoliitto olivat päinvastaista mieltä ja jättivät yhdessä eriävän mielipiteen Suomen toimintalinjaukseen.

EU määrittelee taksonomia-asetuksella kriteerit ilmaston ja ympäristön kannalta kestävälle rahoitukselle. Hallituksessa kitkaa on aiheuttanut asetukseen liittyvä säädös, jossa linjataan kestävästä metsätaloudesta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo totesi Facebookissa, että asetus rajoittaisi suomalaista kestävää metsänhoitoa ja metsäelinkeinoa. Verkkouutiset kertoo asiasta tässä.

Orpon mukaan metsäpolitiikka on kansallista ja tästä periaatteesta on pidettävä kiinni kynsin hampain.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt