Annika Saarikko. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Annika Saarikko: Tähän työviikkoon mahtui ahdistava kokemus

Puoluejohtaja kommentoi keskustanaisten virtuaaliseen vaalitilaisuuteen kohdistunutta rasistista hyökkäystä.

Keskustan virtuaaliseen vaalitilaisuuteen kohdistui keskiviikkona rasistinen hyökkäys. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko joutui keskeyttämään 20. tammikuuta puheensa vaalitilaisuudessa hyökkäyksen takia. Hän oli puhumassa Helsingin keskustanaisten järjestämässä virtuaalisessa tapahtumassa Teamsin välityksellä.

Saarikko ehti puhua muutaman minuutin, kun ruudulle ilmestyi yllättäen videokuvaa, jossa ihmisiä uhattiin aseella. Video oli ilmeisesti peräisin tietokonepelistä. Videon päälle huudeltiin rasistisia solvauksia englanniksi, ja näytön viestikenttään ilmestyi teksti: ”Heil Hitler”. Viestikenttään tuli myös suomenkielisiä rasistisia solvauksia.

Hämmentynyt Saarikko keskeytti puheensa. Tilaisuuden moderaattori heitti nimimerkkiä käyttävät osallistujat ulos ja muutti tilaisuuden yksityisasetuksia niin, että he eivät päässeet enää sisään.

Annika Saarikko kommentoi tapausta Twitterissä.

− Tähän työviikkoon mahtui myös ahdistava kokemus. Puoluetoimintaa ei saa häiritä. Kansanvaltaan kuuluu puolueiden avoin toiminta. Vaalien alla velvollisuutemme on olla ihmisten tavattavissa ja kertoa tavoitteistamme, Saarikko kirjoittaa.

Tilaisuudessa Saarikon lisäksi puhujana ollut keskustan Helsingin pormestariehdokas Eeva Kärkkäinen kertoo myös tapauksesta Twitterissä.

− Koimme tällä viikolla Helsingin Keskustanaisten tilaisuudessa, miten vaalihäirintä saa verkkoaikana uusia muotoja. Kaikenlainen häirintä on aina tuomittavaa. Poliittista toimintaa pitää pystyä harjoittamaan rauhassa myös verkossa, Kärkkäinen kirjoittaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt