Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Annika Saarikko: Naisten syyllistämisen on loputtava

Keskustajohtajan mukaan puolue sitoutui lisäämään perheiden etuuksia, ei leikkaamaan niitä.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kertoo vastustavansa kotihoidontuen leikkaamista.  Helsingin Sanomat uutisoi keskiviikkona, että tuen poisto on valikoitumassa työ- ja elinkeinoministeriön riippumattomassa tutkijaryhmässä keskeiseksi keinoksi kohentaa työllisyyttä.

– Minulle perhevapaat ja pienten lasten kotihoidontuki ovat lapsi- ja perhelähtöisiä arvokysymyksiä. Siksi olen puolustanut ja puolustan edelleen pienten lasten perheiden kotihoidontukea, Saarikko kirjoittaa Facebookissa julkaisemassaan päivityksessä.

HS:n tietojen mukaan ministeriön työryhmä katsoo, että kotihoidontuen poisto voisi lisätä erityisesti naisten työllisyyttä. Työllisyysvaikutus on sen arvion mukaan noin 10 000 lisätyöllistä.

Saarikon mukaan ”on totta, että Suomi tarvitsee työtä ja työntekijöitä. Suomi tarvitsee kuitenkin myös lapsia ja perheitä”.

Hän kertoo keskustan sitoutuneensa hallituksen aloittaessa siihen, että perheiden etuuksia lisätään.

– Sitouduimme hallituksen aloittaessa siihen, että olemme valmiita lisäämään valtion menoja vanhempainvapaakuukausien ja joustojen lisäämiseksi. Siis perheiden kannalta nykytilaa parempaan uudistukseen. Emme huonompaan.

– Olen siis paljon varautuneempi sellaisten ehdotusten suhteen, jotka samaan aikaan heikentäisivät perheiden etuuksia ja lisäisivät valtion menoja. Tätä kotihoidontuen poistaminen vähintään lyhyellä tähtäimellä olisi.

Saarikon mukaan naisten syyllistäminen olisi loputtava.

– Suomalaiset naiset ansaitsevat arvostusta ahkeruudestaan elämän kaikilla saroilla, ja että perhevapaiden käyttäjien syyllistämisen on loputtava. Tilastot osoittavat, että suomalaisten naisten työpanos on kansainvälisessä vertailussa jo nyt vahva.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt