Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Annika Saarikko: Huolestunein mielin ollaan

Keskustan puheenjohtajan mukaan nyt ei tuijotella rannekelloa, vaan mieluummin velkakelloa.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kertoi saaneensa keskustan eduskuntaryhmältä evästyksen, että puoliväliriihen neuvotteluja pitää jatkaa.

– Kyllä siellä huolestunein mielin ollaan, Annika Saarikko kertoi toimittajille Säätytalolla.

Hän sanoi, että nyt neuvotellaan.

– Se ottaa sen ajan, mitä ottaa. Ei tuijotella rannekelloa, tuijotetaan vaikka velkakelloa mieluummin, Saarikko sanoi.

Saarikko saapui Säätytalolle hallitusohjelma laukussaan. Hän kertoi tarkistaneensa muutaman asian hallitusohjelmasta työllisyyteen liittyvistä lähtökohdista.

– Maailman ennusteet näyttävät aika hyviltä, ja kasvuun Suomen pitää päästä kiinni ja hoitaa pohjalla olevia ongelmia. Kyllä tässä myös suomalaisen työn pelastamisesta on kysymys, Saarikko sanoi.

Saarikko toisti, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) eilen keskiviikkona tekemä kompromissiesitys talous- ja työllisyystoimista ei kelpaa keskustalle, koska työllisyys ei vahvista siinä riittävästi julkista taloutta.

Hallitusohjelman mukaan hallituksen työllisyystoimien on vahvistettava julkista taloutta kahdella miljardilla eurolla. Helsingin Sanomien mukaan Marinin esittämät työllisyystoimet vahvistaisivat julkista taloutta vain 150 miljoonalla eurolla vuosikymmenen loppuun mennessä.

Saarikko sanoi, että on hyvä, että nyt on saatu asioita liikkeelle neuvotteluissa.

– Nyt neuvotellaan niin pitkään, että muodostuu käsitys, mitä kukin täältä haluaa ja mitä Suomelle haluaa seuraavaksi kahdeksi vuodeksi, Saarikko totesi.

LUE MYÖS:

Sanna Marin neuvotteluista: Voidaan istua vaikka koko yö

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt