Anni Sinnemäki IS:lle: Suurmoskeijan voi rakentaa

Helsingin vihreiden pormestariehdokas ei näe esteitä moskeijalle.

Helsingin johtavina pormestariehdokkaina pidetyt vihreiden Anni Sinnemäki ja kokoomuksen Jan Vapaavuori olivat ISTV:n kaksintaistelussa.

Jan Vapaavuori sanoi hänellä olevan selkeä kanta suurmoskeijasta.

– En kannata suurmoskeijaa Helsinkiin, oli rahoittaja kuka tahansa, Jan Vapaavuori sanoi.

– En ymmärrä yhtään syytä siihen.

Vapaavuoren mukaan ne ovat läntisessä Euroopassa olleet rahoituspohjasta riippumatta omiaan aiheuttamaan monentyyppisiä haasteita ja ongelmia.

– Uskon myös että se olisi aivan turha provokaatio. Uskon ettei siitä olisi iloa kenellekään, ei sen paremmin islaminuskoisille itselleen kuin kantaväestöllekään, Vapaavuori jatkoi.

Anni Sinnemäen mukaan hänellä ei ole suurmoskeijan tontinvaraushakemukseen lopullista kantaa ja hän huomautti saattavansa toimia jossain vaiheessa asian esittelijänä.

Sinnemäki totesi Helsingissä olevan noin 30 moskeijaa, ja ”olen itse sitä mieltä, että jossain vaiheessa voidaan rakentaa rakennus, joka on alun perinkin tarkoitettu moskeijaksi”.

– Periaatteessa moskeijan voi kyllä rakentaa Helsinkiin. Koska meillä on sekä muslimiväestöä että moskeijoita, Anni Sinnemäki sanoi.

Juontaja totesi väliin ”…huolimatta rahoituksen lähtökohdista?”.

– Siitä täytyy käydä keskustelua myös valtion viranomaisten kanssa. Meillä ei voi olla yhden kaupungin politiikkaa siihen, mistä rahoitusta hyväksytään ja mistä ei. Siihen vaaditaan valtiollista kantaa, Sinnemäki vastasi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt