X
SULJE MAINOS
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Anne Berner: Taksilain uudistukselle oli selvästi kysyntää

Ministerin mukaan kysyntää on ollut niin henkilötaksien kuin tavaraliikenteen puolella.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan ensimmäiset päivät uuden taksilain tultua voimaan ovat osoittaneet, että markkinoillepääsyn vapauttamisella on ollut suuri vaikutus.

Trafi on vastaanottanut tähän mennessä yli 1 800 taksilupahakemusta. Yhteensä liikennelupiin liittyviä hakemuksia tai ilmoituksia on tehty lähes 3 000.

”Uudistukselle on siis ollut selvä kysyntä, eikä pelkästään henkilötaksien puolella. Myös tavaraliikennelupia on haettu satoja”, Berner kirjoittaa liikenne- ja viestintäministeriön Impulssi-blogissa.

Uudistus on Bernerin mukaan innostanut taksitoimialaa tarjoamaan esimerkiksi uusia tilauspalveluja. Tilaustapojen lisääntymisen ohella myös taksipalvelujen hinnoittelussa on ministerin mukaan näkynyt aiempaa enemmän valinnanvaraa.

”Hinnoissa alkoi näkyä tervettä kilpailua jo ennen lain voimaantuloa. Aiemmin voimassa ollut taksa-asetus ei määrännyt taksien hinnoista, vaan ainoastaan asetti niille ylärajan. Käytännössä mentiin kuitenkin suurimmilla sallituilla hinnoilla sekä yksityishenkilöiden matkoissa että Kela-kyydeissä”, Berner sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt