Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson eduskunnan kyselytunnilla Helsingissä marraskuussa 2020. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Anna-Maja Henriksson: Pormestari saa liikaa painoarvoa

RKP:n puheenjohtajasta kuntavaaleissa tulisi keskittyä asiakysymyksiin.

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson peräänkuuluttaa keskittymistä asiakysymyksiin henkilökysymysten ja symbolisen politiikan sijaan. Hän painottaa, ettei kuntavaalien fokus esimerkiksi Helsingissä tulisi olla siinä, kenestä mahdollisesti tulee pormestari.

– Kuntavaaleissa on keskityttävä niihin asiakysymyksiin, joista koko Helsingin kaupunginvaltuusto aidosti päättää. Miltä kaupungin kouluverkko näyttää, miten kysymys varhaiskasvatuksen riittävästä henkilöstöstä ratkaistaan, miten keskustan vetovoimaa parannetaan, tai miten vastataan metron, raitiovaunujen ja bussien aikataulutarpeisiin. Miten vanhustenhoito turvataan myös ruotsiksi? Miten ilmaston kannalta älykkään kaupungin eteen tehdään töitä? Miten Helsingin kansainvälistä vetovoimaa parannetaan? Henriksson kysyi puheessaan RKP:n puoluevaltuustolle tänään.

Henrikssonin mukaan asiakysymyksiin tulee keskittyä Helsingin lisäksi myös muualla Suomessa.

– Sama koskee myös maan muita kuntia. Meille RKP:ssä on aivan selvää, että haluamme tehdä työtä asukkaiden ja heidän parhaansa eteen, kehittää kuntiamme ja tehdä se hyvässä yhteistyössä. Varjelkoon meitä sellaiselta politiikalta, jonka tavoitteena on luoda vastakkainasettelua ja polarisoitumista, Henriksson toteaa.

–Kuntien asukkaat ympäri Suomen ansaitsevat luottamushenkilöitä, jotka etsivät ratkaisuja konfliktien sijaan! Kuntavaalien on oltava kuntavaalit,

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt