Anna-Maja Henriksson. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Anna-Maja Henriksson: Perhevapaauudistus saa myös maksaa

Myös varhaiskasvatukseen tulisi RKP:n puheenjohtajan mukaan panostaa.

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, Anna-Maja Henrikssonin mukaan tarvitaaan perhevapaauudistus, joka helpottaa työn ja perhe-elämän yhteensovittamista, vähentää miesten ja naisten välisiä palkkaeroja sekä edistää lapsen suhdetta molempiin vanhempiinsa. Uudistukseen panostaminen toisi hänen arvionsa mukaan ”varmasti mukanaan myös taloudellisesti dynaamisia vaikutuksia, esimerkiksi lisääntyneiden verotulojen muodossa”.

– Seuraavan hallituksen on uskallettava uudistaa perhevapaajärjestelmämme ja uudistuksen pitää myös saada maksaa, Henriksson sanoo mielipidekirjoituksessaan sanomalehti Pohjalaisessa.

Tärkeä osa perhevapaiden uudistamista on hänen mukaansa myös varhaiskasvatukseen panostaminen.

– Tutkimukset näyttävät, että laadukkaalla varhaiskasvatuksella on pitkälle meneviä myönteisiä vaikutuksia lapsen oppimiseen ja sosiaalisiin taitoihin. Suomessa on muihin pohjoismaihin verrattuna alhainen osallistuminen varhaiskasvatukseen, tähän tarvitaan muutos.

RKP ottaisi Henrikssonin mukaan käyttöön 6+6+6-mallin. Kotihoidon tukea uudistettaisiin ja yli kolmevuotiaiden lasten osallistumista maksuttomaan varhaiskasvatukseen lisättäisiin.

– 6+6+6-malli antaa molemmille vanhemmille oikeuden kuuden kuukauden vapaaseen ja perhe saa itse päättää miten kolmas puolivuotinen jaetaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt