RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Anna-Maja Henriksson: Lasta hoitava mies ei saisi olla harvinaisuus

RKP:n puheenjohtaja nimeää tulevat eduskuntavaalit koulutusvaaleiksi.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson toivoo kirjoituksessaan Pohjalaisessa toimia Suomen lapsiystävällisyyden ja koulutuksen parantamiseksi. Henriksson haluaa parantaa yksinhuoltajien oloja poistamalla lapsilisän ja yksinhuoltajakorotuksen yhteyden.

Henrikssonin mukaan lapsiystävällisyyttä lisäisi myös kokonaisvaltainen perhevapaauudistus. RKP haluaa 6+6+6 -mallillaan helpottaa lapsiperheiden arkea ja antaa enemmän valinnanmahdollisuuksia. Puolueen malli antaa molemmille vanhemmille oikeuden yhteen kuuden kuukauden ansiosidonnaiseen perhevapaaseen ja kolmannen jakson perhe saa jakaa joustavasti keskenään.

– Lastaan hoitava mies ei pitäisi olla harvinaisuus, katukuvassa saisi mielellään näkyä yhtä paljon pieniä lapsiaan hoitavia miehiä kuin naisiakin, Henriksson kirjoittaa.

Puolueen puheenjohtaja arvostelee istuvan hallituksen toimia varhaiskasvatuksen ja koulutuksen parissa. Henrikssonin mukaan erityisen valitettavaa oli hallituksen päätös rajata päivähoito-oikeutta.

– Lapsiystävälliseen Suomeen kuuluu olennaisena osana yhdenvertainen mahdollisuus onnistuneeseen koulunkäyntiin. Valitettavasti tämä hallituskausi on koulutuksen kannalta ollut kaikkea muuta kuin onnistunut, Henriksson toteaa ja nimeää kevään vaalit koulutusvaaleiksi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt