Anna Kontula IS:lle: Koko kansa on kuohuksissa muutamasta rikotusta ikkunasta

Vasemmistoliiton tamperelainen kansanedustaja Anna Kontula ymmärtää kiakkovierasjuhlien mellakoijia.

Kansanedustaja Anna Kontula (vas.) on laittanut Facebookiin rap-sitaatin ”Sä ihmettelet miks mä rikon jonku —– ikkunan? Mitä —— muuta mä voin tehä?”. Kontula on myös linkannut tästä löytyvään blogikirjoitukseen.

Kontulan mukaan tuo on ”toistaiseksi osuvin analyysi perjantaista (itsenäisyyspäivästä), johon itse olen törmännyt”.

Kansanedustaja kertoo, että ”mä olen järjestänyt elämäni aikana kymmeniä (rauhanomaisia) miekkareita ja pelannut median kanssa 20 vuotta. Ja ei, valtaosa rauhanomaisista mielenosoituksista ei pääse edes paikallismedioihin. Varsinkaan, jos teemana on yhteiskunnallinen eriarvoisuus tms epäseksikästä”.

Ilta-Sanomissa Anna Kontula toteaa, että ”tässä nimenomaisessa tilanteessa en pidä tätä (mellakointia) järkevänä, enkä kyllä ehkä hyväksyttävänäkään, mutta pidän sitä aika odotettuna ja ymmärrettävänä”.

Hänen mukaansa ”Suomesta löytyy hyvin suuri ryhmä ihmisiä, jotka kokevat, että media ei tarjoa heille muuta kuin uhrin tai juntin aseman”. Hän huomauttaa, ettei suurin osa mielenosoittajista syyllistynyt laittomuuksiin.

Kansanedustaja kertoo tuntevansa useita mellakoissa mukana olleita, myös järjestäjiä.

Hänen mielestään Tampereen tapahtumista on nostettu liian suuri kohu.

”Koko kansa on päiväkausia kuohuksissa muutamasta kaadetusta aidasta ja rikotusta ikkunasta. Sehän kertoo siitä, että me elämme kuitenkin aika turvallisessa maassa”, hän toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt