Anders Tegnell. Photo by Anders WIKLUND / various sources / AFP / - LEHTIKUVA / AFP

Anders Tegnell näyttää hiihtolomamatkoille vihreää valoa

Jos matkat toteutetaan hyvin, ei estettä ole, valtionepidemiologi sanoo.

Hiihtoloma lähestyy myös Ruotsissa, ja maan koronalinjan arkkitehteihin lukeutuva valtionepidemiologi Anders Tegnell näytää nyt vihreää valoa Pohjois-Ruotsin rinteille suuntautuville matkoille. Mikäli joululomalla noudatetut rajoitukset pitävät nytkin, ei Tegnell näe hiihtolomamatkoille estettä, Expressen uutisoi.

Valtionepidemiologi kehottaa matkailijoita muun muassa liikkumaan omalla autolla sekä pitämään etäisyyttä muihin ihmisiin. Viime vuonna koronavirus levisi juuri hiihtoloman jälkeisinä viikkoina, kun Keski-Euroopassa lomailleet toivat virusta mukanaan Ruotsiin. Nyt ulkomaan matkailijoita ei juuri ole, Tegnell muistuttaa.

Tegnell ei usko hiihtolomamatkojen juurikaan pahentavan Ruotsin koronatilannetta, kunhat matkat suunnitellaan ja toteutetaan hyvin. Uusia rajoituksia ei kuitenkaan voida sulkea pois, Tegnell toteaa.

– Se riippuu ihan siitä miltä kehityskulku näyttää. Nyt se näyttää aika hyvältä, mutta esimerkiksi uudet muunnokset voivat vaikuttaa asiaan. Tilanne elää koko ajan, joten emme voi luvata asioita viikkoja etukäteen, Tegnell sanoo Expressenille.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt