Verkkouutiset

Ammattiliittojen toiminta ihmetyttää: ”Eivät maksa penniäkään veroja miljoonaosingoistaan”

Kunnanvaltuutettu kehottaa ammattiliittoja seuraamaan omia neuvojaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pirkkalan kunnanvaltuutettu Harri Vuorenpää (ps.) muistuttaa Uuden Suomen blogissaan, kuinka vasemmistopuolueet ja eritoten ammattiliitot ovat kovin sanoin arvostelleet suomalaisten yhtiöiden osingonjakoa aikana, jolloin tavallisilla ihmisillä on taloudellisesti tiukkaa ja työpaikkoja menetetään jatkuvasti.

Yksi liitoista käynnisti jopa kampanjan asian tiimoilta, ja nimesi sen ”Osinkojuhlat 2016”. Kampanjassa mainitaan muun muassa seuraavaa:

”….tämän kevään osingot voivat olla kaikkien aikojen suurimmat. Ja tämä tilanteessa, jossa liki kaikilta muilta yhteiskuntaryhmiltä odotetaan joustamista ja uhrautumista.”

”…yksi kampanjan tavoitteista on herättää yhteiskunnallista kohtuullisuuskeskustelua.”

– Kauniita lauseita. Nyt on kuitenkin ilmennyt, että kauniit lauseet eivät taida koskea liittoja itseään, toteaa tilitoimistoa pyörittävä Vuorenpää.

Muun muassa Ilta-Sanomat uutisoi, kuinka vuokrajätti VVO on nostanut maksamiaan osinkoja samaan hulppeaan vauhtiin kuin vuokriaan.

Vuorenpään mukaan jutusta ilmenee, että VVO:n maksamat osingot ovat nousseet vuoden 2004 5,7 miljoonasta eurosta vuoden 2015 37 miljoonaan euroon.

– Eli siis viime vuonna maksettiin yli kuusinkertainen osinko verrattuna vuosikymmen sitten maksettuihin osinkoihin. Samaan aikaan asuntojen vuokrat ovat nousseet jatkuvasti.

– Ja kelle näitä osinkoja maksetaan, Vuorenpää pohtii jatkaen Ilta-Sanomien siteeraamista:

”Viimeisten 12 vuoden aikana Suomen suurin yksityinen vuokranantaja on tulouttanut omistajilleen yhteensä noin 150 miljoonaa euroa. Siitä reilu puolet on mennyt ammattiliitoille, joista suurin osa on SAK:laisia liittoja.”

– Ketään ei varmasti yllätä, että yksi omistajista on juuri edellä mainittu kampanjan aloittanut liitto. Ja jotta ”kohtuullisuus”, ”joustaminen” ja ”uhrautuminen” saadaan vielä paremmin keskusteluun mukaan, on muistettava, että ammattiliitot ovat yleishyödyllisiä liittoja, jotka eivät maksa penniäkään veroa osingoistaan, Vuorenpää kirjoittaa.

– No niin, ”kohtuullisuuskeskustelu” alkakoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)