X
SULJE MAINOS
Annika Rönni-Sällinen. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Ammattiliitto vaatii korvaamaan menetykset ravintola-alalle

Työntekijät ovat lopen uupuneita jatkuvaan epävarmuuteen, toteaa PAMin puheenjohtaja.

– Jos koronapassin käyttöä ei laajenneta, tulee valtion korvata ravintola-alan yrityksille ja työntekijöille pikkujoulukauden peruuntumisista syntyneet valtavat tappiot ja palkan menetykset, vaatii Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen (sd.).

Hänen mielestään nyt tarvitaan pikaisia keinoja, joilla yrityksille ja yhteisoille voitaisiin antaa välineitä päättää toimintansa mahdollistamisesta myös pandemiatilanteessa.

Rönni-Sällinen ihmettelee, ettei edes pahenevassa pandemiatilanteessa tunnu löytyvän ratkaisuja, joilla passin käyttöä voitaisiin laajentaa tilanteisiin, jossa yritykset ja yhteisöt ottaisivat passin vapaaehtoisesi käyttöön ilman rajoitusten olemassaoloa.

– Sallimalla passin käyttö myös tilanteissa, joita rajoitukset eivät koske, voitaisiin taata turvallisia tapoja jatkaa toiminnan harjoittamista ja palvelujen käyttämistä, hän sanoo tiedotteessaan.

Alueellisesti on nyt annettu etätyösuosituksia ja koronakoordinaatioryhmät ovat pyytäneet valtioneuvostolta ravintolarajoitusten kiristämistä nykyisestä.

Rönni-Sällisen mukaan on selvää, että pandemiatilanteessa on toimittava terveysturvallisuuden takaamiseksi. Niin on tehty jo 21 kuukautta.

– On kuitenkin kestämätöntä, ettei rajoitusten rinnalle haeta uusia keinoja, vaan kerta toisensa jälkeen turvaudutaan jo olemassa oleviin. Niiden tuhoisat vaikutukset esimerkiksi ravintola-alan yrityksille ja ennen kaikkea niiden työntekijöille on jo nähty useaan kertaan. Työntekijät ovat lopen uupuneita tähän jatkuvaan epävarmuuteen, hän toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt