Verkkouutiset

Ammattiliitto Pron Malinen: Kehysriihestä lisävauhtia teollisuuteen ja rakentamiseen

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malisen (sd.) mukaan Juha Sipilän (kesk.) hallituksen on syytä hakea lähikuukausina uutta otetta investointien tukemiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tulevassa kehysriihessä on tehtävä päätöksiä, jotka vahvistavat teollisuuden ja rakentamisen nostetta. Kärkihankkeita on vietävä eteenpäin konkreettisin toimin, mutta rinnalle tarvitaan myös uusi vienti- ja investointipaketti, Jorma Malinen sanoo.

Elinkeinoelämän keskusliiton torstaina julkaisemien tietojen mukaan tehdasteollisuuden kiinteät investoinnit kasvoivat viime vuonna 16 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Malinen yhtyy OP-ryhmän pääekonomistin Reijo Heiskasen arvioon siitä, että metsäteollisuuden ja teknologiateollisuuden korkea investointitaso osoittaa Suomessa toimivan teollisuuden olevan luomassa nahkaansa.

– Viennin kehitys on sakannut, koska monille tuotteille ei ole yksinkertaisesti löytynyt kysyntää. Tuotepaletin päivittäminen korjaa tilannetta. Ilman sitä kilpailukykykeskustelu on turhaa, Malinen muistuttaa.

Tilastokeskuksen perjantaina julkaisemien lukujen mukaan myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä oli syys–marraskuussa 10,3 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Liike- ja toimistorakentamisen kuutiomäärä jopa kaksinkertaistui.

– Rakentaminen on vauhdittunut. Suomessa riittää kuitenkin tärkeitä investointihankkeita, jotka ovat välttämättömiä toteuttaa enemmin tai myöhemmin. Näiden kasvun pullonkaulojen poistamiseen pitäisi ryhtyä kiireesti nyt, kun sillä on kansantalouden kannalta voimakkaan myönteinen vaikutus, Malinen sanoo.

– Infrainvestointien rinnalla, myös korjausvelkaa riittää lyhennettäväksi. Mahdollisuudet ovat merkittävät. Niitä ei pidä hukata myöskään energiamurroksen eteenpäin viemisen näkökulmasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)