Ammattiliitto Pron Helsingin aluetoimisto. LEHTIKUVA/TIMO JAAKONAHO

Ammattiliitto Pro uhkaa laajenevilla lakoilla

Teknologiateollisuuden toimihenkilöiden lakkoon lisätään noin 30 uutta toimipaikkaa.

Tulevien viikkojen lakonuhka laajeni jälleen lauantaina uusiin yrityksiin ja toimipaikkoihin.

Ammattiliitto Pro ilmoitti lisäävänsä helmikuista teknologiateollisuuden toimihenkilöiden lakkoon noin 30 uutta yritystä tai toimipaikkaa. Laajennuksen kohteena olevat yritykset on listattu liiton verkkosivuilla.

Alun perin lakonuhka koski teknologiateollisuuden suurimpia yrityksiä. Nyt lakko laajennetaan koskemaan entistä laajemmin teknologiateollisuuden yrityksiä.

– Näyttää vahvasti siltä, että teknon jäsenyritysten ja kattojärjestön tavoitteet ovat ristiriitaiset. Teknologiateollisuuden hallituksen ideologia, joka näissäkin neuvotteluissa on vahvasti läsnä, ei kohtaa jäsenyritysten tarpeita työrauhasta ja työmarkkinoiden vakaudesta, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo liiton tiedotteessa.

Pron ja Teknologiateollisuuden sovittelussa lauantaina 25.1. ei liiton mukaan edistytty. Kaksiviikkoiset lakot alkavat helmikuun 10. päivä, mikäli neuvotteluissa ei löydetä sopua.

Laajennuksen kohteina olevissa yrityksissä lakko toteutettaisiin samalla aikataululla kuin alkuperäisissä kohdeyrityksissä 10. helmikuuta kello 00.00–23. helmikuuta kello 23.59. Teknologiateollisuutta koskeva ylityökielto on voimassa lakon päättymiseen asti.

Laajennuksen kohteena ovat muun muassa KONE, OYj:n KONE Industrial Oy:n ja KONE Hissit Oy:n kaikki toimipaikat, Cargotec Oyj:n ja Cargotec Finland Oy:n useat toimipaikat.

Sovittelu jatkuu ensi keskiviikkona. Riitaa sovittelee sivutoiminen valtakunnansovittelija Jukka Ahtela.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt