Verkkouutiset

”Ammattikorkeakouluopiskelijat on siirrettävä YTHS:n palveluiden piiriin”

Kokoomusopiskelijat ehdottavat Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palvelujen laajentamista myös ammattikorkeakouluopiskelijoille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Marianna Kupias vaatii, että sote-uudistuksen jatkovalmistelussa osana Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön YTHS:n roolin arviointia käydään huolellisesti läpi mahdollisuus laajentaa säätiön palvelut myös ammattikorkeakouluopiskelijoille.

Tällä hetkellä YTHS tarjoaa terveydenhoitopalveluita vain yliopisto-opiskelijoille, ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuolto on kuntien vastuulla.

– YTHS:llä on tällä hetkellä paras asiantuntemus opiskelijoiden tarvitsemista terveyspalveluista ja myös parhaimmat edellytykset ennaltaehkäistä korkeakouluopiskelijoiden mahdollisia terveysongelmia työelämän aikana. Ammattikorkeakouluopiskelijoiden siirtäminen YTHS:n palveluiden piiriin edistäisi etenkin opiskelijoiden yhdenvertaisuutta, kun sekä yliopisto- että ammattikorkeakouluopiskelijoiden käytettävissä olisi samat laadukkaat ja saavutettavat terveydenhoitopalvelut. Samalla voitaisiin entisestään vahvistaa YTHS:n roolia opiskelijaterveydenhuollon asiantuntijana sekä ensisijaisena palveluntuottajana, Kupias arvioi Tuhatkunnan tiedotteessa.

Kokoomusopiskelijat katsoo, että palveluiden laajentuessa osa YTHS:n rahoituksesta voitaisiin kerätä ylioppilaskuntien ja opiskelijakuntien perimällä pakollisella terveydenhoitomaksulla. Ylioppilas- ja opiskelijakunnan jäsenyyden tulisi kuitenkin olla opiskelijalle vapaaehtoinen

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)