Saksalaisvalmisteinen KRI Nanggala-402 arkistokuvassa. / Satkalsel Koarmada II

Amiraali varoittaa: Kadonneesta sukellusveneestä loppuu happi

Indonesian sukellusveneen pelätään uponneen merenpohjaan noin 700 metrin syvyyteen.

Indonesian laivaston kadonneen sukellusveneen miehistöltä loppuu happi kolmen päivän kuluttua, varoittaa Indonesian laivaston esikuntapäällikkö, amiraali Yudo Margono.

Sukellusveneen pelätään uponneen 53-henkisen miehistönsä kanssa merenpohjaan noin 700 metrin syvyyteen Balin edustalla.

Saksalaisvalmisteinen KRI Nanggala-402-sukellusvene katosi sotaharjoitusten yhteydessä keskiviikkona aamuyöllä paikallista aikaa.

Sukellusvene oli harjoittelemassa torpedoammuntaa Balin pohjoispuolella, mutta ei ottanut yhteyttä tukikohtaan odotusten mukaisesti.

Indonesian laivasto on aloittanut etsinnät usean aluksen voimin. Etsintöihin on pyydetty apua myös Australialta ja Singaporelta.

Amiraali Margonon mukaan sukellusvene oli hyvässä kunnossa ja miehistö hyvin valmistautunut, kertoo CNN.

Indonesian asevoimat epäilee, että katoamispaikalta löytynyt öljyläikkä voi olla peräisin sukellusveneestä.

Amiraali Margono kertoo laivaston löytäneen 50–100 metrin syvyydestä myös magneettisen esineen, joka on todennäköisesti peräisin aluksesta.

Hänen mukaansa havaitulle öljyläikälle on olemassa kaksi mahdollista selitystä: Sukellusveneen tankki vuotaa, koska se sukelsi liian syvälle tai alus laski nesteitä pois yrittäessään nousta pinnalle.

Indonesian laivaston tiedottajan mukaan alus pystyy sukeltamaan 500 metrin syvyyteen. Viranomaisten arvioiden mukaan sukellusvene meni kuitenkin 100-200 metriä tätä syvemmälle.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt