Amerikkalaismies seurasi viikon vain Venäjän mediaa – tämä oli tulos

Venäläissyntyinen amerikkalaiskolumnisti ja sijoittaja Vitali Katsenelson ei enää ihmettele, miksi Venäjän kansa seisoo maan hallinnon toimien takana.

”Olin ymmälläni siitä, kuinka Venäjän kansa antoi tukensa hyökkäykselle Itä-Ukrainaan sen sijaan, että olisi ollut raivoissaan siitä”, Vitali Katsenelson kirjoittaa Business Insiderin kolumnissaan.

Denverissä Yhdysvaltojen Koloradon osavaltiossa asuva Katsenelson seuraa amerikkalaisia ja länsieurooppalaisia uutismedioita. Hän kertoo tulleensa siihen tulokseen, että venäläisen perspektiivin ymmärtäminen vaatisi uudenlaista mediaruokavaliota.

Vitali Katsenelson seurasi kokeeksi viikon ajan ainoastaan presidentti Vladimir Putinin lähipiiriläisten kontrolloimaa valtio-omisteista Venäjän ykköskanavaa ja luki vain Pravda-lehteä.

Hän listaa kolumnissaan oppimansa asiat:

1. Krim oli pakko miehittää

Jos Venäjä ei olisi annektoinut Krimiä, olisi Ukrainan vallankumouksen jälkeinen laiton hallitus potkinut Venäjän laivaston ulos niemimaalta. Tilalle olisi tullut amerikkalaisia sotalaivoja.

2. Ukrainassa ei ole venäläisiä joukkoja

Itä-Ukrainassa ei ole koskaan ollutkaan venäläisiä joukkoja. Siellä tavatut sotilaat ovat olleet lomalla. He menivät Ukrainaan vain tukemaan kansallismielisten ukrainalaisten sortamia venäläisiä veljiään ja sisariaan. Venäläisistä panssareista puhuva Nato on venäläisvastainen ja valehtelee.

3. Ukraina pudotti matkustajakoneen

Ukrainan ilmavoimien hävittäjä ampui alas Malaysia Airlinesin lennon MH17. Toinen vaihtoehto on alueella harjoituksiin osallistunut Nato-maan kone. Yhdysvalloilla on satelliittikuvat tapahtuneesta, mutta se pelkää totuuden julkituloa, eikä halua kertoa siitä maailmalle.

4. Yhdysvallat ruokki Ukrainan epävakautta

Yhdysvallat käytti 5 miljardia dollaria epävakauden luomiseen Ukrainassa. Todisteeksi televisiossa näytettiin videoita senaattori John McCainista pitämässä puhetta Kiovan Maidanin aukion mielenosoittajille sekä varapresidentti Joe Bidenista vierailemassa Ukrainassa levottomuuksien aikana. Lisäksi Bidenin poika on juuri noussut Ukrainan suurimman maakaasuyhtiön johtokuntaan. Yhtiö hyötyy epävakaasta Ukrainasta.

5. Ukraina on uusnatsien hallussa

Ukraina on varsinainen eläintarha. Maa on korruptoitunut ja vallassa on Venäjän vihaajia ja uusnatseja.

6. Parlamenttivaalien ehdokkaat ovat vitsejä

Ukrainan parlamenttivaaleissa oli ehdolla Darth Vader (totta) ja homoseksuaali entinen prostituoitu, joka väittää olevansa työväen ehdokas, mutta asuu todellisuudessa miljoonien arvoisessa kartanossa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt