Amerikkalaislehti teilaa Suomen talouden: väisty Kreikka

Amerikkalaismedian mukaan Suomi on Euroopan uusi sairas mies.

”Väisty Kreikka”, Business Insider kirjoittaa.

Artikkelin mukaan Suomi on Euroopan ”uusi sairas mies”. Jutussa viitataan BMI Researchin maaraporttiin.

Sen perusteella Business Insider arvioi, että Suomen talouden tulevaisuus on synkkä. Suomen tärkeimpien teollisuudenalojen kerrotaan jatkavan vaikeuksissa. Myös väestökehitys pelaa Business Insiderin mukaan pitkän ajan kasvua vastaan.

BMI Researchin raportti povaa Suomen taloudelle vuosien pysähtyneisyyttä. Raportissa ennustetaan, että Suomesta tulee yksi euroalueen huonoiten kasvavista talouksista.

”Hallituksen toimeenpanemat rakenteelliset uudistukset eivät tule kattamaan pääteollisuudenalojen heikentymistä, kilpailukyvytöntä vientiä ja työmarkkinoiden jäykkyyksiä”, raportissa todetaan.

BMI Research odottaa Suomen BKT:n kasvavan seuraavan vuosikymmenen aikana keskimäärin vain 0,9 prosentilla vuodessa. Myös keskipalkkojen odotetaan laskevan lievästi.

Business Insider muistuttaa kuitenkin, että Suomi on eräs maailman kehittyneimmistä, varakkaimmista ja vähiten korruptoituneista maista, joka on myös vahva tutkimuksessa ja tuotekehityksessä.

”Kyse ei siis ole siitä, että talous räjähtäisi täysin käsiin, vaan pikemminkin siitä, ettei elintaso parane merkittävästi lähitulevaisuudessa”, Business Insider kirjoittaa.

BMI Researchin tutkimuksen mukaan elintason nousun pysähtyminen tulee lisämään “Suomen kasvavan euroskeptisen liikkeen” kannatusta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt