Amerikkalaiskenraali: ISIS:tä ei voi mattopommittaa – ”moraalinen yliote Venäjään”

Amerikkalaiskenraalin mukaan Isiksen mattopommittaminen ei ole sotilaallisesti hyväksyttävää.

Isiksen vastaisen taistelun yhdysvaltalaiskomentaja tyrmäsi maanantaina ajatuksen terroristiryhmän mattopommittamisesta.

Yhdysvaltain armeijan kenraaliluutnantti Sean MacFarland johtaa USA:n kokoaman Isiksen vastaisen liittouman taistelutoimia Irakissa ja Syyriassa.

MacFarlandin mukaan mattopommittaminen ei ole sotilaallisesti hyväksyttävää.

– Umpimähkäinen pommittaminen, jossa emme välitä tapammeko viattomia vai taistelijoita, ei ole linjassa arvojemme kanssa, MacFarland sanoi Bagdadissa järjestetyssä tiedostustilaisuudessa.

Hän ei maininnut yhtäkään poliitikkoa nimeltä vastatessaan CNN:n kysymykseen mattopommittamisen mahdollisuudesta.

Muun muassa Yhdysvaltojen republikaanipuolueen presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Teksasin senaattori Ted Cruz on ehdottanut Isiksen mattopommittamista kampanjansa aikana.

– Me olemme Yhdysvallat ja meillä on ohjenuorat, joiden mukaan käyttäydymme taistelukentällä ammattisotilaina. Meitä sitoo aseellista konfliktia koskeva lainsäädäntö. Loppujen lopuksi pelkällä voittamisella ei ole merkitystä; silläkin on väliä, miten voittaa.

MacFarland huomautti, että venäläisiä on syytetty umpimähkäisestä pommittamisesta, jonka seurauksena Luoteis-Syyriassa on kuollut paljon siviilejä. Verkkouutiset on kertonut Venäjän mattopommituksista Syyriassa tässä.

– Meillä on tällä hetkellä moraalinen yliote ja mielestäni meidän on säilytettävä se.

Kommentit