Verkkouutiset

Amerikkalaiskenraali: ISIS:tä ei voi mattopommittaa – ”moraalinen yliote Venäjään”

Amerikkalaiskenraalin mukaan Isiksen mattopommittaminen ei ole sotilaallisesti hyväksyttävää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isiksen vastaisen taistelun yhdysvaltalaiskomentaja tyrmäsi maanantaina ajatuksen terroristiryhmän mattopommittamisesta.

Yhdysvaltain armeijan kenraaliluutnantti Sean MacFarland johtaa USA:n kokoaman Isiksen vastaisen liittouman taistelutoimia Irakissa ja Syyriassa.

MacFarlandin mukaan mattopommittaminen ei ole sotilaallisesti hyväksyttävää.

– Umpimähkäinen pommittaminen, jossa emme välitä tapammeko viattomia vai taistelijoita, ei ole linjassa arvojemme kanssa, MacFarland sanoi Bagdadissa järjestetyssä tiedostustilaisuudessa.

Hän ei maininnut yhtäkään poliitikkoa nimeltä vastatessaan CNN:n kysymykseen mattopommittamisen mahdollisuudesta.

Muun muassa Yhdysvaltojen republikaanipuolueen presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Teksasin senaattori Ted Cruz on ehdottanut Isiksen mattopommittamista kampanjansa aikana.

– Me olemme Yhdysvallat ja meillä on ohjenuorat, joiden mukaan käyttäydymme taistelukentällä ammattisotilaina. Meitä sitoo aseellista konfliktia koskeva lainsäädäntö. Loppujen lopuksi pelkällä voittamisella ei ole merkitystä; silläkin on väliä, miten voittaa.

MacFarland huomautti, että venäläisiä on syytetty umpimähkäisestä pommittamisesta, jonka seurauksena Luoteis-Syyriassa on kuollut paljon siviilejä. Verkkouutiset on kertonut Venäjän mattopommituksista Syyriassa tässä.

– Meillä on tällä hetkellä moraalinen yliote ja mielestäni meidän on säilytettävä se.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)