”Amerikka asetetaan etusijalle” – nämä muutokset Donald Trump lupaa tehdä 100 päivän aikana

Presidentiksi valittu Donald Trump yrittää palauttaa ohjelmallaan tuotannon ja työpaikat takaisin Amerikkaan.

Yhdysvaltain presidentiksi valittu Donald Trump kertoo YouTubessa julkaisemallaan videolla, mitä hänen hallintonsa aikoo tehdä sadan ensimmäisen päivän aikana virkaanastumisen jälkeen.

Trumpin tavoitteena on tehdä Amerikasta jälleen suuri vaalisloganinsa mukaisesti (”Make America Great Again”).

– Agendani perustuu yksinkertaiselle periaatteelle: Amerikka asetetaan etusijalle. Oli kyse sitten teräksen tuotannosta, autojen valmistuksesta tai tautien parantamisesta, haluan, että uuden sukupolven tuotanto ja innovaatiot tehdään täällä mahtavassa kotimaassamme, Amerikassa, luoden vaurautta ja työpaikkoja amerikkalaisille, Trump sanoo videolla.

Osana suunnitelmaa Trump on pyytänyt siirtymävaiheen esikuntaansa laatimaan listan toimenpiteistä, jotka voidaan panna täytäntöön heti ensimmäisenä päivänä.

Trump aikoo vetäytyä Tyynenmeren valtioiden välisestä TTP-vapaakauppasopimuksesta, joka saattaa hänen mukaansa koitua Yhdysvaltojen tuhoksi. Sen sijaan hän aikoo neuvotella reilut kahdenväliset sopimukset, jotka tuovat työpaikat ja teollisuuden takaisin Amerikkaan.

Trump aikoo perua ”työpaikkoja tappavat” rajoitukset amerikkalaisen energian tuotannossa.

Jokaista uutta rajoitusta tai sääntöä vastaan Trump aikoo perua kaksi aiempaa asetusta.

Trump aikoo suojella elintärkeää amerikkalaista infrastruktuuria kyberhyökkäyksiltä ja kaikilta muilta mahdollisilta hyökkäyksiltä.

Trump aikoo tutkituttaa kaikki viisumin väärinkäytökset, joissa ulkomaalaiset myyvät työpanostaan halvemmalla kuin amerikkalaiset työntekijät.

Trump aikoo asettaa myös viiden vuoden kiellon johtaville viranomaisille siirtyä lobbariksi. Muiden maiden hallituksille työskentely kielletään johtavilta viranomaisilta eliniäksi.

Listaamillaan toimilla Trump aikoo uudistaa Washingtonin ja vahvistaa keskiluokkaa.

USA Today huomautti, että Trump julkisti ohjelmansa etukäteen nauhoitetulla videolla tiedotustilaisuuden sijaan, jolloin hän välttyi toimittajien kysymyksiltä ja pystyi välittämään viestinsä amerikkalaisille haluamallaan tavalla tiedotusvälineiden välittämän kuvan sijaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt