X
SULJE MAINOS
Tilastokeskus Helsingissä. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Aloittaneiden ja lopettaneiden yritysten määrät kasvoivat

Aloittaneiden yritysten määrä kasvoi 23 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan lopettaneiden yritysten määrä kasvoi 11 prosenttia kuluvan vuoden tammi−maaliskuussa vuotta aiemmasta. Aloittaneita yrityksiä oli huhti-kesäkuussa 23 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona.

Päätoimialoittain tarkasteltuna määrällisesti eniten yrityksiä aloitti ammatillisessa, tieteellisessä ja teknisessä toiminnassa. Tällä toimialalla aloittaneita yrityksiä oli 1 780.

Seuraavaksi eniten aloittaneita yrityksiä oli rakentamisessa (1 379) ja kaupan alalla (1 255). Verrattuna vuoden 2020 huhti-kesäkuuhun aloittaneiden yritysten määrä kasvoi eniten sähkö-, kaasu- ja lämpöhuolto, jäähdytysliiketoiminta -päätoimialalla ja väheni eniten vesi- ja jätehuollon päätoimialalla.

Maakunnittain tarkasteltuna eniten aloittaneita yrityksiä oli Uudellamaalla, 3 951 yritystä. Seuraavaksi eniten yrityksiä aloitti Varsinais-Suomessa (984 yritystä). Aloittaneiden yritysten määrä kasvoi vuoden takaisesta suhteellisesti eniten Keski-Pohjanmaalla (71 %) ja aloittaneiden lukumäärä ei laskenut missään maakunnassa.

Tämän vuoden tammi−maaliskuussa toimintansa lopetti 9 165 yritystä, joka oli 11 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana, eli määrällisesti noin 940 lopettanutta yritystä enemmän.

Päätoimialoittain tarkasteltuna lopettaneiden yritysten määrä kasvoi lähes kaikilla päätoimialoilla. Määrällisesti eniten yrityksiä lopetti ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan päätoimialalla (1 798), kaupan alalla (1 237) ja rakentamisessa (1 053).

Maakunnittain tarkasteltuna eniten yrityksiä lopetti Uudellamaalla, 3 587 yritystä. Seuraavaksi eniten lopettaneita yrityksiä oli Pirkanmaalla (865). Lopettaneiden yritysten lukumäärä kasvoi edellisvuoteen verrattuna suhteellisesti eniten Lapissa (29 %) ja väheni Etelä-Savossa (14 %).

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt