Mies ostoksilla Alkossa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Alkon myynti kasvoi vauhdilla, viinit kärjessä

Ravintoloiden ja matkustamisen rajoitusten purkamisella voi kuitenkin jatkossa olla vaikutusta.

Alkon myynti on kasvanut korona-aikana ravintoloiden ollessa suljettuna ja rajat ylittävän liikenteen ollessa pysäytettynä.

Määrällisesti Alkon myynti kasvoi heinäkuussa vuodentakaisesta 14,7 prosenttia 8,74 miljoonan litraan. Sataprosenttisena alkoholina litroja kertyi 1,47 miljoonaa litraa, missä oli kasvua viime vuodesta 13,9 prosenttia.

Alko kuitenkin arvioi, että tulevien kuukausien myyntiin tulee vaikuttamaan ravintoloiden ja matkustamisen rajoitusten purkaminen kesä-heinäkuussa. Muutoksen suuruutta Alko ei uskalla arvioida.

Roseeviinejä myytiin heinäkuussa litroissa 25,6 prosenttia vuodentakaista enemmän. Kuohuviinien myynti kasvoi 20,3 prosenttia, punaviinien 18,4 prosenttia ja valkoviinien 16,7 prosenttia.

Vodkan ja viinojen myynti kasvoi 9,2 prosenttia, ja muiden väkevien kuten konjakkien, viskien ja liköörien myynti kasvoi 18,4 prosenttia.

Oluen litramyynti kasvoi 12,8 prosenttia, ja siiderin 17,8 prosenttia. Sen sijaa lonkeron myynti väheni 1,6 prosenttia.

Määrällisesti eniten myyntiin valkoviinejä, lähes 2,6 miljoonaa litraa. Punaviinejä myytiin 1,98 miljoonaa litraa ja kuohuviinejä 0,64 miljoonaa litraa ja roseviinejä 0,37 miljoonaa litraa.

Vodka ja viinoja myytiin 1,26 miljoonaa litraa ja muita väkeviä 0,73 miljoonaa litraa.

Olutta Alko myi heinäkuussa 0,5 miljoonaa litraa, lonkeroita 0,28 miljoonaa litraa, mutta siideriä vain 0,06 miljoonaa litraa.

Alkoholittomien tuotteiden myynti kasvoi vuodentakaisesta 17,2 prosenttia 0,06 miljoonaan litraan. Kesäkuussa kasvuvauhti oli 13,8 prosenttia.

– Asiakkaat ovat kiinnostuneita erityisesti alkoholittomista viineistä ja oluista. Viineissä alkoholiton suosikki on kuohuviini. Oluissa kirjo on kasvanut entisestään ja meiltä löytyykin tuotteita keveistä vehnäoluista aina tummiin stouteihin asti, kertoo tiedotteessa liiketoimintajohtaja Kari Pennanen.

Alkoholittomien tuotteiden valmistusmenetelmät ovat hänen mukaansa kehittyneet ja tuotteiden laatu on parantunut, mikä osaltaan vaikuttaa lisääntyneeseen kysyntään.

Alkosta toivotaan lisäksi, että asiakkaat noudattaisivat edelleen ohjeita koronaan liittyen myymälöissä asioidessaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt