X
SULJE MAINOS

”Alhaista”, ”itsetuhoista”, ”avustajia ihan liikaa” – demareilla rankka sananvaihto

Lakialoite venäläisten maakauppojen rajoittamisesta kuumentaa SDP:n päättäjien välejä.

”Tästä listaan 101 nimeä, joita ei kannata äänestää jos haluaa Suomeen uusia työpaikkoja, yrityksiä ja ylipäänsä uusia ihmisiä hyvinvointia luomaan. Alhaista ja itsetuhoista populismia – ei jatkoon”.

Näin kirjoitti lauantaina Facebookissa opetusministeri Krista Kiurun (sd.) erityisavustaja ja SDP:n osastopäällikkönä toiminut Esa Suominen.

Suominen viittasi uutiseen 101 kansanedustajan allekirjoittamasta lakialoitteesta, jolla rajoitettaisiin venäläisten kiinteistökauppoja. Suominen nimitti asiaa ”idiotismiksi”.

”Minua kiinnostaisi tietää niiden sd-kansanedustajien nimet jotka ovat mukana tässä p———. Tämä yksi nyt on joka paikassa pystyssä, mutta muut. Tietäisi keitä ei tarvitsisi tästä lähtien pönkätä millään tapaa. Työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta — —. Hävettää”, Esa Suominen totesi.

Lakialoitteen ensimmäinen allekirjoittaja on Sdp:n kansanedustaja Suna Kymäläinen. Hän totesi tämän jälkeen Facebookissa, ettei ihmettele SDP:n kannatuslukuja yhtään.

”Edustaja/edustajat tekevät työtään ja ministereiden erityisavustajat kumppaneineen tekevät kaikkensa dissatakseen oman puolueen edustajia tai heidän tekemää työtä, kyseenalaistavat ajatuksenjuoksua. Mietin tässä että ministereillä on ihan liikaa avustajia, näitä joutaisi vähentää reilusti, kun toiminta on tämänkaltaista”, Suna Kymäläinen kirjoitti.

Kansanedustaja siteerasi erityisavustaja Suomisen tekstiä ja totesi, että ”Esa, ei onneksi hävetä. Asia linjalla kun menee..”.

”Jos joku sanoo, että kansa on väärässä, kansa vaihtaa leiriä. Sitä on kansanvalta. Montako ääntä itse olet puolueelle eduskuntavaaleissa ansainnut?”, hän kysyi Suomiselta.

Myös työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) erityisavustaja Olli-Pekka Koljonen osallistui keskusteluun. Hänen mielestään lakialoite on ”puhdasta muukalaisvihaa ja populismia”.

”Minusta tämä on pöhkö aloite siitäkin huolimatta, että 101 edustajaa on sen allekirjoittanut. Minun puolestani olkoon puolueen (SDP:n) kannatus vaikka 5 prosenttia, kunhan linjamme on tämmöisistä muukalaisvihamielissävytteisistä aloitteista vapaa”, Koljonen kirjoitti.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt