Vladimir Putinin salattu kylpylä. Youtube

Aleksei Navalnyin tiimiltä video – nyt paljastuu Vladimir Putinin kylpylä

Kiinteistöön kuuluvat muun muassa nelikerroksinen kartano ja golfkenttä.

Vankilassa viruvan venäläisen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin tukijat ovat julkaisseet yksityiskohtaisia tietoja Venäjän presidentti Vladimir Putinille kuuluvasta ylellisestä asuinpaikasta. Asiasta kertoo Radio Free Europe/Radio Liberty.

Viime viikon loppupuolella julkaistu paljastusvideo kylpylästä oli kerännyt YouTubessa maanantaihin mennessä yli 65 miljoonaa katselukertaa.

Videolla Navalnyin tukijat väittävät, että Putinin neljäs virallinen asuinpaikka sijaitsee 150 hehtaarin kokoisella alueella Valdai-järvellä Moskovasta luoteeseen.

Asuinpaikkaan kuuluu muun muassa ylellinen kylpylä, josta ei ole kerrottu julkisuuteen. Tukijoiden mukaan kylpylää rakennetaan veronmaksajien rahoilla.

– Miksi ihmeessä me rahoitamme Putinin yksityisten kylpyläkompleksien rakentamista?, Navalnyin avustaja Maria Pevtshih kysyy videossa.

Navalnyin tukijat ovat paljastaneet aiemminkin Putinin salaisia rakennushankkeita, kuten Putinin palatsin Mustanmeren rannikolla.

Navalnyin korruptiontorjuntasäätiön (FBK) kiinteistörekisteristä saatujen tietojen mukaan osa maasta on virallisesti rekisteröity Praym LLC-nimiselle yritykselle. Säätiön tietojen mukaan sen omistaa venäläinen miljardööri Juri Kovaltshuk, joka on yksi Putinin lähimmistä ystävistä.

Tukijoiden mukaan Praymilta vuokratulta kiinteistöllä on noin 80 rakennusta, mukaan lukien nelikerroksinen 3 500-neliöinen kartano.

Alueella on myös muun muassa kiinalaistyylinen paviljonki, venäläistyylinen izba eli mökki, golfkenttä, elokuvateatteri ja kasino. Kiinteistössä on myös oma kirkko.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt