X
SULJE MAINOS
Presidentit Sauli Niinistö (vas.) ja Vladimir Putin elokuussa 2018. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Aleksei Navalnyi esillä – Sauli Niinistö ja Vladimir Putin keskustelivat

Presidentin kanslian mukaan puhelussa puhuttiin vangitsemisen vaikutuksista Venäjän suhteisiin.

Tasavallan presidentin kanslian tiedotteen mukaan presidentti Sauli Niinistö keskusteli torstaina Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa.

– Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin kävivät puhelinkeskustelun aamupäivällä 21. tammikuuta 2021, kanslian tiedotteessa todetaan.

Tiedotteen mukaan ”presidentit puhuivat Aleksei Navalnyin vangitsemisesta ja sen vaikutuksista Euroopan maiden ja Venäjän suhteisiin. Lisäksi presidentit jatkoivat vuodenvaihteessa käymäänsä keskustelua suurvaltasuhteista ja asevalvonnasta”.

Puhelu todetaan käydyn Suomen aloitteesta.

Presidentti Niinistö totesi Politiikan toimittajien etätapaamisessa, että puhelussa Navalnyin tapaus ”käsiteltiin perusteellisesti”.

Niinistö ei halunnut avata puhelun sisältöä. Hän totesi, ettei kukaan ollut pyytänyt puhelua eikä hän koe olevansa ”mikään välittäjä”.

– Mutta koen olevani aika utelias tietämään, että mihin päin milloinkin maailmassa ollaan menossa. Ja siksi soittelen, Niinistö kuvaili.

– Varmasti tässä on kyllä taustana tietysti kesäinen soitto Putinille. Se oli se vaihe, jolloin Navalnyi vapautuikin välittömästi. Siitä (puhelusta) sovimme kyllä tarkkaan Angela Merkelin kanssa, samana päivänä kun hän oli tietoinen, että tulen soittaman Putinille ja hän (Merkel) halusi myös etukäteen keskudtella.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt