LKS 20180620 Sähköpyöriä myynnissä pyöräliikkeessä Helsingissä 19. maaliskuuta 2018. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

AL: Taloyhtiö kielsi sähköpyörän lataamisen

Sähköpyörän lataamispaikasta voi syntyä erimielisyyksiä.

Aamulehden Moro-liittessä kerrotaan tamperelaiseen taloyhtiöön muuttaneesta Seija Virtasesta, joka olisi halunnut ladata kolmipyöräistä sähköpyöräänsä pyörävarastossa pyörän vieressä latausta valvoen. Yhtiökokous kuitenkin päätti, että se ei käy.

Taloyhtiön isännöitsijä Sami Nurmi Pirkanmaan Ammatti-Isännöinti oy:stä kertoo lehdelle, että paloturvallisuuden lisäksi yhtiökokouksen päätökseen vaikutti moni muu asia. Osakkaita on hänen mukaansa kohdeltava tasapuolisesti.

Hän huomauttaa, että jos yhdelle annettaisiin lupa lataamiseen, pitäisi kaikkien osakkaiden halutessaan saada ladata ja homma lähtisi nopeasti hanskasta.

Isännöitsijä pohtii myös, miten lataamista ja sähkönkulutusta valvottaisiin ja laskutettaisiin. Akun voi hänen mielestään parhaiten ladata kotona, koska akkujen lataamista pitää valvoa koko ajan.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen johtava palotarkastaja Pekka Mutikainen puolestaan kertoo, että pelastusviranomaisilla on sähköpyörien akkujen ja muiden ladattavien sähkölaitteiden lataamiseen yksinkertainen ohje. Tärkeintä on paloturvallisuus.

Lataamisessa pitää Mutikaisen mukaan noudattaa käyttöohjeen neuvoja. Yleensä kaikissa käyttöohjeissa todetaan, että akku pitää ladata valvotusti, ja käytännössä tämä käy hänen mukaansa helpoimmin asunnoissa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt