Verkkouutiset

AL: Suomi varautuu itärajan laajaan pettämiseen – ”tähän liittyy laajentumisen riski”

Prikaatikenraalin mukaan he arvioivat, voiko laiton maahantulo laajentua myös maastorajoille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rajavartiolaitoksen raja- ja meriosaston päällikkö prikaatikenraali Pasi Kostamovaara toteaa Aamulehdessä Lännen Median haastattelussa, että viranomaiset valmistautuvat Venäjän maarajan laajaan repeämiseen.

Hänen mukaansa on mahdollista, että Venäjältä pyrkisi hallitsemattomasti paljon maahantulijoita 1 340 kilometriä pitkän maarajan leveydeltä.

”Tällä hetkellä laitonta maahantuloa tulee pohjoisten rajanylityspaikkojen kautta, mikä sinänsä on rajavartiotaktisesti aika helppoa hallita, mutta tietenkin arvioimme, voiko ilmiö laajentua ja voiko se laajentua myös maastorajoille”, Kostamovaara sanoo.

Prikaatikenraali arvioi tilanteen ”hyvin haastavaksi”. Hänen mukaansa rajavartiolaitos tarvitsee voimavaroja tilanteen hallitsemiseksi, jos tilanne muuttuu.

”Tällä hetkellä maahantulovolyymi ei ole järkyttävän suuri, mutta tähän liittyy laajentumisen riski. Silloin meidän pitkä itärajamme on portti, josta tulijoita mahtuu tulemaan, jos painetta on”, prikaatikenraali toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)