Tampereellakin puuhataan sote-uudistuksen kaatamista. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

AL: Sote-kapina kytee myös Tampereella

Tampereella tuodaan valtuuston käsittelyyn lausunto, joka tähtää sote- ja maakuntauudistuksen kaatamiseen.

Aamulehden mukaan lausunto saadaan kesäkuun valtuustoon käyttämällä kuntalain 94. pykälää. Sen mukaan valtuusto on kutsuttava koolle, jos vähintään neljäsosa valtuutetuista sitä pyytää tietyn asian käsittelyä varten. Tällainen asia on lain mukaan valmisteltava kiireellisenä.

Lausunnon valmistellut kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio (vihr.) sanoo, että tarvittava määrä nimiä on kerätty. Lausuntoa käsitellään 18. kesäkuuta.

– Osoitamme lausunnolla, että uudistus on haitallinen ja haluamme antaa selkeän signaalin siitä, että ei ole pelkästään Helsingin asia kritisoida uudistusta. Toivomme, että kaikki suuret maakuntakaupungit lähtevät lausuntovyöryyn mukaan, Mustakallio sanoo Aamulehdelle.

Lausuntoon on Tampereella yhtymässä valtuutettuja ainakin vihreiden, vasemmistoliiton ja perussuomalaisten valtuustoryhmistä. Niiden yhteensä 25 valtuutettua eivät kuitenkaan riitä enemmistöksi, vaikka hanke saisi vetoapua pienistä ryhmistä. Enemmistöön tarvitaan ainakin osa sosialidemokraateista. Tampereella on 67 valtuutettua.

LUE MYÖS: Pääkaupunkiseutu lyttää sote-uudistuksen

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt