X
SULJE MAINOS

AL: Puolustusvoimat käyttää miljoonia alkoholiin ja edustuskuluihin

Aamulehden selvityksen mukaan puolustusvoimat käyttää miljoonia euroja alkoholiin ja edustamiseen. Puolustusministeri Carl Haglund on pyytäynt selvityksen asiasta.

Aamulehti uutisoi puolustusvoimien jatkaneen talousarviolain vastaisesti vanhentuneiden valtuuksien käyttöaikaa. Vanhentuneita valtuuksia eli sitoumuksia tuleviin menoihin on kertynyt yhteensä 19,1 miljoonan arvosta.

Valtiontalouden tarkastusvirasto on antanut asiasta huomautuksen. Puolustusvoimat on saanut huomautuksen taloudenpidostaan joka vuosi välillä 2002 – 2011.

Pääesikunta kiistää, että valtuuksia olisi siirretty sääntöjen vastaisesti. Valtuuskirjanpidon eroavaisuuksia pääesikunta selittää teknisillä ongelmilla.

Alkoholia 2,3 miljoonalla eurolla

Aamulehden mukaan armeija käytti viime vuonna edustamiseen 1,5 miljoonaa euroa. Edustustilaisuuksiin hankittiin alkoholia 68 000 eurolla. Henkilöstön omien tilaisuuksien alkoholitarjoiluun puolustusvoimat käytti kaksi kertaa enemmän eli yli 100 000 euroa.

Kaiken kaikkiaan puolustusvoimat on käyttänyt vuosina 2004-2012 alkoholiin 2,3 miljoonaa euroa.

Puolustusministeri Carl Haglund kertoo suhtautuvansa väitteisiin vakavasti.

– Olen tietoinen asiasta ja olen pyytänyt Puolustusvoimilta tarkempaa selvitystä.

Haglund ei halua ottaa kantaa yksityiskohtiin vedoten siihen, että asiat ovat tapahtuneet edellisten ministereiden aikana. Hänen mukaansa on katsottava tulevaisuuteen ja varmistettava, että huonoja käytäntöjä ei enää ole.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt