X
SULJE MAINOS
Fimlabin koronanäytteenoton kyltti Taysin sairaala-alueella Tampereella. LEHTIKUVA/TEEMU SALONEN

AL: Koronatestiin mennään päästäkseen ravintolaan

Julkista koronatestausta on ryhdytty käyttämään myös vaihtoehtona rokotukselle.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juhani Sand sanoo Aamulehdessä tulleen tietoon, että rokottamattomat henkilöt ovat hakeutuneet koronatestiin saadakseen koronapassin käyttöönsä ja päästäkseen ravintolaan tai yleisötapahtumaan.

Negatiivinen testitulos toimii koronapassina, jos tulos on alle kolme vuorokautta vanha. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä huomautti tiistaina, että testitulos ei siirry Omakantaan heti, vaan siihen voi mennä yli kolme vuorokautta.

Sand pitää koronapassia varten testiin hakeutumista huolestuttavana ilmiönä, vaikka vielä ei olla tilanteessa, että se kuormittaisi merkittävästi testauskapasiteettia. Sairaanhoitopiiri kuitenkin muistuttaa, että Fimlabin testauskapasiteetti on varattu sairastuneiden diagnostiikkaan.

Sand sanoo, ettei sairaanhoitopiirillä ole tarkkoja lukuja siitä, kuinka moni rokottamaton on hakenut itselleen koronapassia näytteenoton kautta. Hän kertoo Aamulehdelle, että tapaukset ovat tulleet tietoon esimerkiksi siten, että henkilöt ovat kertoneet siitä itse.

Sairaanhoitopiirin näkemys on, että suurin osa näistä tapauksista on liittynyt siihen, että henkilö on halunnut päästä ravintolaan, jota varten tarvitaan koronapassi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt