AKT:n toimitilat Helsingissä. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

AKT julisti ylityökiellon useille sopimusaloille

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n ylityökielto on voimassa 17.9. kello 00.00–30.9. kello 24.00.

AKT:n mukaan ylityökiellon syy on poliittinen ja toimenpide kohdistuu maan hallituksen esitykseen, joka toteutuessaan heikentäisi oleellisesti alle 20 henkilöä työllistävien yritysten palveluksessa työskentelevien palkansaajien työsuhdeturvaa.

AKT sano tiedotteessaan, ettei hyväksy jäseniinsä kohdistuvaa työsuhdeturvan heikennystä, eikä ylipäätään työntekijöiden eriarvoista kohtelua lain edessä ja vaatii hallitusta lopettamaan syrjivän ja työntekijöitä nöyryyttävän lakiesityksen valmistelun.

Ylityökielto koskee kuorma-autoalan, linja-autohenkilökunnan, linja-autoasemia ja matkahuoltoa koskevia työehtosopimuksia, huoltokorjaamoiden, säiliöautoalan, kaupan automiesten, elintarvikealan automiesten työehtosopimuksia.

AKT:n hallitus tarkastelee syys-lokakuun vaihteessa tilannetta uudestaan ja varaa mahdollisuuden jatkaa ylityökieltoa sekä laajentaa sitä tarvittaessa myös muille liiton sopimusaloille.

– Muitakaan työmarkkinoiden käytettävissä olevia järjestöllisiä toimia ei rajata hallituksen vastaisen toiminnan ulkopuolelle, jos tilanne sitä jatkossa edellyttää, AKT sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt