Akavan Erityisalat: Järjestöissä holtitonta johtamista ja harmaita ylitöitä

Akavan Erityisalojen jäsenkyselyn mukaan järjestöissä työskentelevät ovat valtaosin työhönsä tyytyväisiä, mutta kovin tyytyväisiä ei olla rahoituksen epävarmuuteen, palkkojen pienuuteen ja hapuilevaan johtamiseen.

Akavan Erityisalojen jäsenkyselyyn vastanneet järjestöihmiset arvostavat joustavia työaikojaan, työkavereitaan ja itsenäisen työnsä sisältöä. Työhönsä tyytyväisten osuus on Akavan Erityisalojen mukaan jopa suurempi kuin muilla toimialoilla.

Haittapuolia järjestötyössä ovat kyselyn mukaan kuitenkin rahoituksen epävarmuus ja palkkojen pienuus. Lisäksi hapuileva johtaminen saa joiltakin kovaa arvostelua.

Akavan Erityisalojen mukaan pienet järjestöt ovat paikallisen sopimisen edelläkävijöitä hyvässä ja pahassa.

Vapaus, joustavuus ja luottava ilmapiiri synnyttävät hyvää tekemisen meininkiä, mutta vapaudella on kääntöpuolensa. Järjestöissä näyttää Akavan Erityisalojen mukaan olevan tuuliajolla olevia työyhteisöjä, joissa johtaminen on löperöä ja joustaminen tarkoittaa liiallista työmäärää ja harmaita ylitöitä.

– Alalta pitää karsia tietty holtittomuus johtamisessa, joustoissa ja työaikakäytännöissä kuitenkin niin, ettei samalla jäykistetä parasta motivaattoria: vapautta, itsenäisyyttä ja tekemisen meininkiä, arvioi asiamies Saara Aikio Akavan Erityisalojen tiedotteessa.

Tämä onnistuu Aikion mielestä parhaiten siten, että kuullaan osapuolia ja sovitaan pelisäännöt silloin, kun asiat ovat hyvin.

– Tämä edellyttää ehdottomasti henkilöstöedustuksen vahvistamista järjestöissä. Se luo yhteistoimintaa jokapäiväiseen työskentelyyn, Aikio toteaa.

Akavan Erityisalat edustaa merkittävää osaa järjestöissä työskentelevistä akavalaisista. Jäsenet työskentelevät erityisesti pienissä järjestöissä erilaisissa asiantuntijatehtävissä.

Kommentit