Akava, toimitalo Helsingissä 7. marraskuuta 2019. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Akava: Ratkaisun siirtäminen lykkää ongelmia

Järjestö korostaa kompromissikyvyn merkitystä paikallisen sopimisen edistämisessä.

Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava toteaa tiedotteessaan olevansa valmis edistämään paikallista sopimista yksityisellä sektorilla ja pitävänsä tärkeänä, että luottamus työmarkkinoilla vahvistuu.

Paikallisen sopimisen edistämistä valmisteleva kolmikantainen työryhmä ei päässyt ratkaisuun määräaikaan 1. maaliskuuta mennessä. Työryhmä on esittänyt, että työtä jatketaan.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen luonnehti aiemmin tänään tilannetta ”suureksi lässähdykseksi”.

Akava korostaa kompromissikyvyn merkitystä paikallisen sopimisen edistämisessä.

– Ratkaisun lykkääminen siirtää ongelmia eteenpäin. Ajattelutapaa tulisi muuttaa, jotta pääsemme eteenpäin ja nyt tarvitaan vastaantuloa puolin ja toisin nykytilanteeseen nähden. On tärkeää vahvistaa luottamusta työmarkkinoilla, Akavan työmarkkinajohtaja Katarina Murto sanoo tiedotteessa.

– Akava on valmis edistämään paikallista sopimista yksityisellä sektorilla työehtosopimusjärjestelmän puitteissa sekä mahdollistamalla sen järjestäytymättömissä yrityksissä, jotka noudattavat yleissitovaa työehtosopimusta, yhdenvertaisella tavalla järjestäytyneiden yritysten kanssa. Akavalla on valmius saattaa yritykset samaan asemaan järjestäytymiseen katsomatta, mikä edistäisi paikallista sopimista merkittävästi, Murto jatkaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt