Verkkouutiset

Ainutkertainen pahoinpitely vankilassa – kuulustelut uuteen pohdintaan

Rikosseuraamuslaitos pitää torstaina Helsingin vankilassa tapahtunutta poliisin pahoinpitelyä hyvin vakavana ja poikkeuksellisena tapahtumana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rikosseuraamuslaitoksen mukaan vastaavaa ei ole tapahtunut Helsingin vankilassa koskaan aikaisemmin.

Poliisin vakavan pahoinpitelyn seurauksena Rikosseuraamuslaitos on tehnyt Poliisihallitukselle aloitteen pohtia yhdessä mahdollisia tarpeita kehittää varautumista vankiloissa suoritettaviin kuulustelutilanteisiin.

Vankiloiden henkilökuntaan kohdistuvat väkivaltarikokset ovat yleensäkin harvinaisia. Vankitietojärjestelmään tallennettiin viime vuonna 13 ilmoitusta, joissa esiintyy virkamiehen väkivaltainen vastustaminen asiakohtana joko yksin tai muiden joukossa. Vain kahdesta näistä tapauksesta on tehty tutkintapyyntö poliisille.

Yhteensä vankiloista tehtiin viime vuonna 181 rikosilmoitusta, joista 160 suljetuista vankiloista ja 21 avolaitoksista. Tilastossa ei ole eritelty rikosilmoitusten rikoslajeja.

Poliisin rikostutkinnan lisäksi Rikosseuraamuslaitos ilmoitti perjantaina lähettävänsä Helsingin vankilalle selvityspyynnön tapauksesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)