X
SULJE MAINOS
Aino-Kaisa Pekonen 12.3.2020. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Aino-Kaisa Pekonen 12.3.2020: Epidemiaa ei voi enää pysäyttää

Avainministerien koronatavoite oli alusta alkaen vain ’hidastaa’ tautia.

Valtioneuvosto piti 12. maaliskuuta 2020 tiedotustilaisuuden, kun ministerit olivat linjanneet tuolloin tuoreesta epidemiasta uusia suosituksia. Tilaisuudessa puhuttiin koronan jarruttamisesta ja hidastamisesta – ei tukahduttamisesta ja pysäyttämisestä.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) puhui ensin sosiaali- ja terveydenhuollon kapasiteetin turvaamisesta.

– Epidemian leviäminen kaikkiin Euroopan maihin on vain ajan kysymys. Mutta edelleen me jarrutamme tämän epidemian käynnistymistä Suomessa, Aino-Kaisa Pekonen sanoi (13:40).

– Oleellista tämän epidemian hidastamisessa ovat ne keinot, joilla voidaan vähentää lähikontakteja ja sosiaalisia tilanteita. On myöskin erittäin tärkeää modifioida epidemian kulkua sillä tavoin, ettei rasiteta liikaa terveydenhuollon kapasiteettia. Epidemian pysäyttäminen meillä ei ole meillä enää mahdollista.

– Tavoitteena on hidastaa epidemiaa Suomessa, Pekonen linjasi.

- Meidän päätavoitteemme on pitää sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt tartunnoista puhtaina ja henkilökunta terveinä, jotta he ovat valmiudessa hoitaa tulevia sairastuneita.

LUE MYÖS:
Sanna Marin 22.3.2020: Emme pyri pysäyttämään tautia (VU 29.11.2020)

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt