Verohallinto muistuttaa myös tarkistamaan vuoden 2021 verokortin tulorajan. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Aiempaa pienempi osa asuntovelan koroista vähennyskelpoisia

Alv-velvollisuuden alaraja nousee, asuntovelan korkovähennyskelpoisuus pienenee ja työntekijöille tulee uusia luontoisetuja.

Tänä vuonna kymmenen prosenttia asuntovelan koroista on vähennyskelpoista. Vuonna 2020 asuntovelan koroista vähennyskelpoista oli 15 prosenttia. Valtiovarainministeriön arvion mukaan vähennys kasvattaa valtion verotuloja ensi vuonna noin kahdeksalla miljoonalla eurolla.

Asuntolainan korkovähennysoikeus poistuu kokonaan vuonna 2023.

Työsuhdeautoina käytettävien täyssähköautojen verotusarvo pienenee. Täyssähköautojen verotusarvosta vähennetään 170 euroa kuukaudessa vuosina 2021–2025. Työsuhdesähköauton latauslaite katsotaan osaksi työsuhdeauton lisävarusteita.

Sähköauton latausetu työpaikalla ja julkisissa latauspisteissä on verovapaa etu vuosina 2021–2025.

Työsuhdematkalippu on verovapaa 3 400 euroon asti vuodessa. Työsuhdepolkupyörä on verovapaa etu 1 200 euroon asti vuodessa.

Verovapaat matkakustannusten korvaukset ovat tänä vuonna seuraavat: kotimaan kokopäiväraha 44 euroa, osapäiväraha 20 euroa, ateriakorvaus 11 euroa ja kilometrikorvaus 44 senttiä kilometriltä.

Alv-velvollisuuden alaraja nousee

Alv-velvollisuuden alaraja nousee 10 000 eurosta 15 000 euroon. Tämä tarkoittaa sitä, että jos yrityksen liikevaihto tilikaudella (12 kk) on enintään 15 000 euroa, ei yrityksen tarvitse ilmoittautua alv-rekisteriin eikä sen myymien tuotteiden tai palvelujen hintoihin tarvitse lisätä arvonlisäveroa. Korotettua rajaa sovelletaan vuonna 2021 alkaviin tilikausiin.

Autoveroilmoitukset annetaan vuodesta 2021 lähtien OmaVerossa. Autoverolla tarkoitetaan veroa, joka maksetaan esimerkiksi, kun ajoneuvo otetaan käyttöön tai rekisteröidään ensimmäisen kerran Suomessa. Veron määrään tai perusteisiin ei ole tulossa muutosta.

Myös valmisteveroilmoitukset annetaan vuodesta 2021 lähtien OmaVerossa. Valmisteveroilla tarkoitetaan alkoholi-, tupakka-, virvoitusjuoma- ja juomapakkausveroa, nestemäisten polttoaineiden veroa, sähkön ja eräiden polttoaineiden veroa, jäteveroa sekä öljysuojamaksua.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt