Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.). LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

”Aborttivastainen kanta ei ole hallituksen kanta”

Timo Soinin abortinvastainen kirjoitus ei samassa hallituksessa istuvien ministerin mukaan vastaa Suomen kantaa.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) toteaa Twitterissä, että ulkoministeri Timo Soinin (sin.) abortinvastainen kanta ei vastaa hallituksen kantaa abortista.

– Suomi edistää naisten ja tyttöjen oikeuksia kaikkialla maailmassa. Argentiina tekee omat päätöksensä, mutta kokoomus ei iloitse takaiskuista naisten aseman parantamisessa. Soinin aborttivastainen kanta ei ole myöskään hallituksen kanta, Virolainen kirjoittaa.

Soini kirjoitti plokissaan myönteiseen sävyyn Argentiinassa kaatuneesta aborttilaista.

Valtiovarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo yhtyy Virolaisen viestiin.

– Täysin samaa mieltä Suomi ja hallitus edistää naisten ja tyttöjen oikeuksia kaikkialla maailmassa, Orpo tviittaa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) vakuuttaa kirjoituksessaan, että Suomi ei ole lipeämässä aborttien sallimisesta.

– Aborttien salliminen on vastuullista tasa-arvo- ja ihmisoikeuspolitiikkaa. Suomi ei ole lipeämässä tästä periaatteesta kansallisilla tai kansainvälisillä areenoilla. Mitä haastavammaksi kansainväliset olosuhteet lisääntymis- ja seksuaaliterveyden edistämiseksi käyvät, sitä sitkeämpi ja johdonmukaisempi Suomen tulee olla, Saarikko toteaa.

Saarikon mukaan oikeus turvalliseen aborttiin osana seksuaali- ja lisääntymisterveys ja -oikeuskysymyksiä kuuluu Suomen kehityspolitiikan painopisteisiin.

Lue lisää:

”Vastenmielistä”, ”häpeäksi Suomelle” – Timo Soinia vaaditaan vaihtoon

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt