Verkkouutiset

”Tulossa kylmää kyytiä veronmaksajille”

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja kysyy hallitukselta, eikö tämä jo riitä.

– Uhkaava veronkiristys tukahduttaisi Suomen talouden elpymistä, kitkisi ahkeruutta ja romuttaisi hallituksen työllisyystavoitteen saavuttamisen lopullisesti, toteaa kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sari Sarkomaa.

Hän muistuttaa, että keskituloisen ansiotuloverotus on Suomessa jo nyt noin viisi prosenttiyksikköä Ruotsia ankarampaa.

– Progressiomme on Pohjoismaiden kirein. Eläkeläisen verotus on maassamme länsinaapuriamme monin tavoin kovempaa. Eikö tämä jo riitä!

Sarkomaan mukaan työn vastainen verolinja on vaarassa musertaa koko hyvinvointiyhteiskunnan perustan.

– Syksyn budjettiriihessä on hallituksen tehtävä esitykset, joilla taitetaan ansiotuloverotuksen kiristys kevennykseksi. Valtiovarainministeri (Matti) Vanhasen (kesk.) lupaukset eläkeläisen veron huojennuksista antavat luvan odottaa hallitukselta toimia. Palkansaajien ja eläkeläisten haurasta ostovoimaa on vaalittava.

Budjettiriihessä hallituksen on Sarkomaan mielestä viisasta perua myös kotitalousvähennyksen leikkaukset ja päin vastoin tehdä siihen parannuksia, kuten kokoomus on esittänyt.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)