Verkkouutiset

Varpaanlahden rajavalvonta-alue Suomen ja Venäjän raja-alueella Imatralla 19. marraskuuta 2021. LEHTIKUVA / LAURI HEINO

Tuleeko Suomen ja Venäjän välille raja-aita? Näin sisäministeri vastaa Ylellä

Krista Mikkonen korostaa, että kyseessä on koko hallituksen yhteinen asia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Krista Mikkosen (vihr.) mukaan Suomessa on syytä käydä keskustelua raja-aidan pystyttämisestä Suomen ja Venäjän väliselle rajalle.

Hän puhui aiheesta Ylen aamussa.

Rajavartiolaitos on ehdottanut, että osa Suomen ja Venäjän välisestä rajasta aidattaisiin laittoman maahantulon estämiseksi. Asia on ajankohtainen siksi, että Venäjän julistaman osittaisen liikekannallepanon myötä useat venäläiset ovat pyrkineet pois maasta.

– Mielestäni tästä on hyvä käydä keskustelua ja poliittisesti asiaan tarvitaan hallituksen yhteinen keskustelu, sillä tämä ei ole ainoastaan sisäministeriön vaan koko hallituksen yhteinen asia.

Rakennettavat raja-aidat eivät olisi pelkästään aitoja, vaan niiden yhteyteen asennettaisiin myös valvontalaitteisto sekä rakennettaisiin teitä aidan huoltotoimenpiteitä varten.

– Silloin pitää punnita myös kustannuksia, joita se (aidan rakentaminen) aiheuttaa ja esimerkiksi tarkka kilometrimäärä vaikuttaa suoraan kustannuksiin.

Mikkonen täsmentää, että tarkoituksena ei olisi aidata koko rajaa vaan ainoastaan sellaisia kohtia, missä laittoman maahantulon riski on suurempi. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi asutuksen lähellä olevat paikat sekä rajan ylittävät tiet.

Mikkonen ei itse ota suoraan kantaa siihen, kannattaako hän raja-aidan pystyttämistä. Hänen mukaansa kuitenkin tiedetään, että joissakin paikoissa aidan ylittäminen helpottaisi rajavartioston toimintaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Katso koko video TÄSTÄ
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)