Verkkouutiset

Tätä Paavo Väyrysen uusi puolue tavoittelee

Väyrysen mukaan puolue haluaa kansanedustajan jokaisesta vaalipiiristä.

Paavo Väyrysen uusi puolue on avoin vain nykyisille ja entisille kansanedustajille ja europarlamentaarikoille. Muut voivat liittyä puolueen kannatusjäseneksi. Malli on sama kuin Väyrysen edellisessä puolueessa kansalaispuolueessa. Kansalaispuolueen varsinaiseksi jäseneksi hyväksytään eduskunnan tai Euroopan parlamentin jäsenet sekä puoluehallituksen hyväksymät asiantuntijajäsenet.

Myös puolueen tavoitteet ovat lähes identtisiä kansalaispuolueen kanssa. Väyrysen mukaan uusi tähtiliike vastustaa hallitsematonta globalisaatiota ja Euroopan ylikansallista yhdentymistä, Suomen sotilaallista liittoutumista sekä keskittävää metropolipolitiikkaa. Lisäksi puolue kannattaa Väyrysen mukaan ”hallittua siirtolaisuus- ja maahanmuuttopolitiikkaa” sekä taistelee köyhyyden poistamiseksi ja tasa-arvon toteuttamiseksi kaikkialla.

– Tähtiliikkeen ehdokkaaksi voivat päästä sekä sitoutumattomat suomalaiset että muiden puolueiden jäsenet. Koulutan ehdokkaat ja tuen kaikkien vaalityötä, Väyrynen kirjoittaa blogissaan.

Väyrynen hävisi kamppailun perustamansa kansalaispuolueen hallinnasta oikeudessa ja perusti uuden puolueen kesäkuussa. Seitsemän tähden liike merkittiin puoluerekisteriin perjantaina.

Uusimmat
MAINOS