Verkkouutiset

Petteri Orpo: Maahanmuuttajan omaksuttava suomalaiset arvot

Kokoomuksen puheenjohtajan mukaan kotoutuminen onnistuu parhaiten, kun sisäistää suomalaiset perusarvot.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo uskovansa maltilliseen ja jämäkkään maahanmuuttopolitiikaan.

– Minä olen koska tahansa valmis keskustelemaan maahanmuutosta, Orpo sanoo Verkkoouutisten vaalipodcastissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Orpo muistelee sisäministerikauden aikaansa vuosia 2015–2016, kuinka molemmat äärilaidat, maahanmuuttokriitikot ja hallituksen toimia vastustanut oppositio, arvostelivat toteutettua linjaa. Oulun tapausten jälkeen Orpo on tehnyt havainnon, että ”kaikista suvaitsevaisimmat” ovat hiljaa ja oppositio puolestaan tukee nyt tiukennuksia. Toisaalta hän muistuttaa, että perussuomalaisten kanssa kiristettiin maahanmuuttopolitiikkaa samassa hallituksessa.

– Maahanmuuttopolitiikkaa, turvapaikkakäytännöt, on viety samalle tasolle naapurimaiden kanssa.

Orpon mukaan kokoomuksen maahanmuuttolinjan erottaa perussuomalaista se, että kokoomus ei usko rajojen sulkemiseen, haluaa pitää kiinni kansainvälisistä sopimuksista ja suhtautuu ihmisiin lähtökohtaisesti tasa-arvoisesti.

Hän myöntää, että kaukaiset maat ja kulttuurit, kuten Irak, saattavat tuoda lisähaasteita. Maahanmuuttajan on hänen mukaansa opittava suomalaisille tavoille. Oulun tapauksien jälkeen tapetilla ovat olleet naisten oikeudet.

– Pitää olla kyky ja halu sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan. Ei meidän pidä omaa yhteiskuntaamme muuttaa siksi, että tulee erilaisia ihmisiä. Pitää suvaita erilaisuutta, suvaita erilaiset taustat, mutta Suomessa eletään suomalaisen lainsäädännön mukaan.

– Esimerkiksi tämä naisten ja tyttöjen asema on sellainen, että siitä ei milliäkään neuvotella eikä anneta periksi. Meidän lakeja, tapoja ja kulttuuria pitää kunnioittaa. Silloin myös kotoutuu paremmin. Ei voi jättää kättelemättä opettajaa, kun isä tulee juttelemaan kouluasioista, jos tämä opettaja sattuu olemaan nainen.

Orpo huomauttaa, että turvapaikanhakijat tulevat Suomeen rakentamaan tulevaisuuttaan työn kautta, eivät nauttimaan suomalaisesta sosiaaliturvasta.

Verkkouutisten podcast tallennettiin 25. tammikuuta. Kahtena seuraavana sunnuntaina vuorossa ovat SDP:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari ja keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[vc_row css=”.vc_custom_1549739178570{margin-top: 20px !important;}”][vc_column][vc_btn title=”Kuuntele podcast tästä klikkaamalla.” style=”flat” shape=”square” color=”peacoc” align=”center” css_animation=”zoomInUp” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.verkkouutiset.fi%2Fvu-podcastissa-petteri-orpo%2F|title:Petteri%20Orpo%20Verkkouutisten%20vaalipodcastissa.%20Toimittajina%20Jari%20Korkki%20ja%20Alberto%20Claramunt.||”][/vc_column][/vc_row]

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)