Verkkouutiset

Jussi Halla-aho: Suomen etu olisi erota EU:sta

"Realiteettien" nimissä eroa ei kuitenkaan kannata nyt tavoitella, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo, että Suomen kannattaisi erota EU:sta. Hän kuitenkin lisää, että nykyisessä poliittisessa ilmastossa eroa ei kannata tavoitella.

– Henkilökohtainen mielipiteeni on, että olisi Suomen etujen mukaista erota EU:sta, mutta ymmärrän realiteetit, Halla-aho sanoo Nykypäivässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Nykypäivä haastatteli Halla-ahoa maaliskuussa Strasbourgissa, jolloin hän oli vielä EU-parlamentin jäsen. Hänet valittiin kansanedustajaksi kahden viikon takaisissa eduskuntavaaleissa.

Britannia on ilmoittanut eroavansa EU:sta, mutta eroa on jo kahdesti lykätty maan sisäisten erimielisyyksien vuoksi. Halla-aho myöntää, että manner-Euroopassa yhä harvempi haluaa, että oma maa jättää unionin.

Hänen mukaansa EU-kriittisten voimien kannattaa nyt yhdistää voimansa ja muuttaa EU:ta sisältä käsin. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että EU-parlamentissa hajanaiset ryhmät perustaisivat yhden ison ryhmän.

– Voidaan valita EU:n sisällä liittovaltiokriittinen linja.

Nykyisessä EU-parlamentissa EU-vastaiset puolueet ovat jakautuneet kolmeen ryhmään. Tavoitteena on hänen mukaansa koota mahdollisimman suuri ryhmä. Edellisten EU-vaalien jälkeen näin ei tapahtunut.

– Monet meistä olivat aika kokemattomia vuonna 2014, eikä ehkä osattu ajatella kypsästi kysymystä. Nyt valmiudet ovat paremmat kuin silloin.

Halla-aho sanoo, että viisi vuotta sitten kansallismieliset puolueet kuuluivat monissa maissa marginaaliryhmiin.

– Kaikki pyrkivät salonkikelpoisiksi ja välttivät sellaisia eurooppalaisia kytköksiä, jotka olisi voitu esittää huonossa valossa. Sen jälkeen nämä puolueet ovat nousseet monissa maissa hallituksiin. Se vähentää stigmaa, joka niihin on liittynyt.

Lue koko juttu Verkkouutisten Plus-liitteestä. Kirjautuminen on maksuton.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)